راهنمای کامل تحصیل در ترکیه ، دانشگاه ها، رشته ها، مقطع تحصیل، زبان

اگر قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارید، با مطالعه راهنمای تحصیل ترکیه به جواب تمام سوالات خود برسید. ترکیه یکی از بهترین کشورها برای ادامه تحصیل محسوب شده و شرایط ایده‌آلی را برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند. اگر به هر دلیلی موفق به قبولی و پذیرش در دانشگاه‌های کشور نشده‌اید، می‌توانید کشور ترکیه را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کنید. ترکیه مسافت کمی با ایران داشته و هزینه‌های تحصیل یا زندگی در آن، نسبت به سایر کشورهای مهاجرپذیر کمتر است. از طرفی دیگر، مدارک ارائه شده از سوی دانشگاه‌های ترکیه کاملا معتبر بوده و برای پذیرش و ادامه تحصیل در هر دانشگاه دیگری قابل قبول هستند. برای اینکه بتوانید در ترکیه تحصیل کنید، باید یک پیش زمینه کلی از شرایط بورسیه شدن و تحصیل در ترکیه را داشته باشید. ما در این مقاله از سایت نیمه شب تک‌تک جوانب تحصیل در ترکیه را بررسی خواهیم کرد.

عکس تحصیل در ترکیه

دانشگاه‌های کشور ترکیه

 

حدود ۲٠٠ دانشگاه در کشور ترکیه وجود داشته که همگی دارای رتبه‌بندی جهانی هستند. هر ساله دانشجویان زیادی از سرتاسر دنیا برای تحصیل در این دانشگاه‌ها متقاضی می‌شوند. تمامی این دانشگاه‌ها امکانات یک تحصیل خوب را برای دانشجویان فراهم کرده و برنامه درسی آنها طبق توافقنامه بولونیا پیش می‌رود. بیشتر دانشگاه‌های مطرح ترکیه در دو شهر آنکارا و استانبول واقع شده‌اند. در ادامه چند نمونه از برترین دانشگاه‌های ترکیه را به شما معرفی می‌کنیم.

_دانشگاه کوچ (Koç University):

این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه ترکیه شناخته شده و در شهر استانبول قرار دارد. برای تدریس در دانشگاه کوچ عمدتا از زبان انگلیسی استفاده می‌شود، اما زبان تدریس بعضی از دروس نیز زبان ترکی می‌باشد. این دانشگاه شرایط بورسه تحصیلی را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده و امکان تحصیل در رشته‌هایی مثل مدیریت، اقتصاد، پرستاری و حقوق را به وجود آورده است.
رتبه جهانی: 456

_دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)

عکس دانشگاه بیلکنت

این دانشگاه از نوع خصوصی بوده و در پایتخت ترکیه یعنی شهر آنکارا واقع شده است. زبان تدریس در این دانشگاه زبان انگلیسی است. دانشگاه بیلکنت به دانشکده‌های مختلفی مثل دانشکده مهندسی، اقتصاد، ادبیات، حقوق، علوم پایه، علوم انسانی و هنرهای زیبا مجهز شده است.
رتبه جهانی: 551 تا 560

_دانشگاه بغازیچی (Bogaziçi Üniversitesi)

عکس دانشگاه بغازیچی

رتبه سوم در بین دانشگاه‌های ترکیه به این دانشگاه اختصاص دارد. دانشگاه بغازیچی یک دانشگاه قدیمی بوده و رشته‌های مهم و متعددی مثل رشته علوم مهندسی، علوم طبیعی، ادبیات و هنر در آن تدریس می‌شوند.
رتبه جهانی: 651 تا 700

_دانشگاه سابانچی (Sabanci University):

 عکس دانشگاه ساپانچا

دانشگاه سابانچی یکی دیگر از دانشگاه‌های برتر استانبول است که چهارمین رتبه کشوری در بین دانشگاه‌های ترکیه را به خود اختصاص داده است. زبان تدریس در این دانشگاه زبان انگلیسی بوده و دانشکده‌های مختلفی در آن بنا شده است. دانشکده مهندسی، مدیریت، هنر، علوم اجتماعی و علوم طبیعی از دانشکده‌های مجهز این دانشگاه به شمار می‌روند.
رتبه جهانی: 521 تا 530

_دانشگاه فنی مهندسی خاورمیانه (Middle East Technical University):

عکس دانشگاه فنی مهندسی

آموزش در این دانشگاه به زبان انگلیسی انجام شده و از لحاظ رتبه‌بندی در جایگاه پنجم کشور ترکیه قرار دارد. دانشگاه فنی مهندسی خاور میانه به ۵ دانشکده معماری، علوم پایه، اقتصاد، علوم مدیریتی، فنی و مهندسی تقسیم‌بندی شده است.

اسامی سایر دانشگاه‌های مطرح ترکیه:
_دانشگاه قاضی (Gazi University)
_دانشگاه آنکارا (Ankara University)
_دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
_دانشگاه استانبول (Istanbul University)
دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)

 

شرایط تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه

عکس تحصیل در ترکیه

برای پذیرش در هر کدام از دانشگاه‌های ترکیه، به دیپلم ۱۲ ساله و نمره قبولی در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه نیاز دارید. علاوه بر این، برای ورودی هر یک از دانشگاه‌های ترکیه آزمون جداگانه‌ای برگزار شده و محدودیت سنی برای شرکت در آزمون وجود ندارد. یعنی شما در هر سن و سالی که باشید، می‌توانید با ارائه مدرک دیپلم در این آزمون‌ها شرکت کنید. در ادامه مقاله راهنمای تحصیل در ترکیه، شرایط تحصیل در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را برایتان شرح خواهیم داد.

 

_تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

 

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه ۴ سال بوده و این زمان برای رشته‌های پزشکی و بعضی رشته‌های دیگر حدودا ۶ سال طول می‌کشد. اگر بخواهید امتحان پذیرش را با زبان ترکی پاس کنید، باید در آزمون YOS و برای شرکت در آزمون ورودی با زبان انگلیسی، باید در آزمون SAT شرکت کنید. معمولا در دانشگاه‌های دولتی ترکیه، آموزش با زبان ترکی صورت می‌گیرد.

برای پذیرش در مقطع کارشناسی ترکیه، باید مدارک زیر را بدون کم و کاست در دست داشته باشید:
_فرم درخواست پذیرش
_دیپلم
_سوابق تحصیلی
_نمره آزمون مورد قبول دانشگاه مورد نظر ( از طریق آزمون با زبان ترکی یا زبان انگلیسی)
_پرداخت هزینه درخواست ( ۳۵ تا ۱۰۰ دلار)
_شرکت در آزمون‌ های ورودی به دانشگاه‌‌های ترکیه

 

_تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

 

دانشگاه‌های کشور ترکیه دو مرتبه در سال را به برگزاری امتحانات و پذیرش دانشجوها اختصاص می‌دهند. این دو بازه زمانی در تاریخ‌های ( ۱۱ اردیبهشت تا ۱٠ خرداد) و ( ۱٠ آذر تا ۱٠ دی) می‌باشد. در این حین، رشته‌های دارای ظرفیت نیز به متقاضیان اعلام می‌شوند. برای تحصیل در کشور ترکیه در مقطع فوق لیسانس به ۲ سال زمان نیاز دارید. برای تحصیل در دانشگاه‌های مختلف ترکیه دو راه دارید، اول اینکه با زبان ترکی به تحصیل پرداخته و هزینه‌های خیلی کم و اقتصادی‌تری را بپردازید. در حالت دیگر می‌توانید با زبان انگلیسی تحصیل کرده و البته هزینه‌های بیشتری را نسبت به تحصیل با زبان ترکی بپردازید.
برای اینکه بتوانید مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های ترکیه را با موفقیت پشت سر بگذارید، لازم است که مدارک زیر را آماده کنید:
_فرم درخواست پذیرش
_ارائه مدرک کارشناسی و ریز نمرات
_انگیزه نامه
_نامه معتبر از اساتید
_ارائه سوابق تحصیلی
_ارائه نمرات مورد تأیید در _برخی از آزمون‌ها مثل GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته ها ارائه نمره قبولی در آزمون زبان تافل یا آزمونی که دانشگاه در بدو ورود، قبولی در آن را لازم می‌داند
_شرکت در امتحانات کتبی و یا مصاحبه دانشگاه

 

_تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

عکس تحصیل در ترکیه

مسلما برای تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌های ترکیه، به سطح علمی برتر و دانش بالایی نیاز دارید. چرا که دانشگاه‌های ترکیه برای پذیرش دانشجویان، به دارا بودن مقالات ISI و دانش زبان انگلیسی در حد آیلتس بسیار اهمیت می‌دهند. بسته به نوع رشته تحصیلی، مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری چیزی در حدود ۴ الی ۵ سال طول می‌کشد. دو سال اول این دوره به آموزش‌های تئوری و ۲ سال آخر آن به کارهای تحقیقاتی و کار بر روی پایان‌نامه اختصاص پیدا می‌کند. بازه زمانی ثبت نام برای مقطع دکتری نیز در تاریخ ( ۱۱ اردیبهشت تا ۱٠ خرداد) و (۱٠ آذر تا ۱٠ دی) صورت می‌پذیرد. برای اینکه بتوانید پذیرش مقطع دکتری را از سوی دانشگاه‌های ترکیه دریافت کنید، به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
_فرم درخواست پذیرش
_مدرک کارشناسی ارشد و ریز نمرات
_انگیزه نامه
_ارائه CV قدرتمند
_نامه معتبر از اساتید و تأییدیه آنها
_ارائه سوابق تحصیلی
_ارائه نمرات مورد تأیید در برخی از آزمون‌‌ها مثل GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته‌ ها
_نمره قبولی در آزمون‌های زبان مورد نیاز دانشگاه (عموماً مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس ۵/۶ به بالا)
_شرکت در مصاحبه دانشگاه
_نامه تایید از استاد راهنما

 

هزینه‌های تحصیل در ترکیه

عکس هزینه دانشگاه

همانطور که گفتیم تعدادی از دانشگاه‌های ترکیه دولتی و تعدادی دیگر مثل دانشگاه بیلکنت خصوصی می‌باشند. شهریه و هزینه تحصیل در هر یک از دانشگاه‌های ترکیه متفاوت است و مسلما دانشگاه‌های خصوصی هزینه‌های بیشتری را برای تحصیل دریافت می‌کنند. اما به‌طور کلی، هزینه تحصیل در کشور ترکیه در مقاطع تحصیلی مختلف به شرح زیر می‌باشد:

لیسانس با ورودی زبان ترکی: ۴۵٠ تا ۱،۵٠٠ دلار

لیسانس با ورودی زبان انگلیسی: ۲۴٠ تا ۷۵۰ دلار

کارشناسی ارشد ترکی: ۶۰۰ تا ۹٠٠ دلار

کارشناسی ارشد انگلیسی: ۳٠٠ تا ۶٠٠ دلار

مقطع دکتری: ۴،٠٠٠ الی ۵،٠٠٠ دلار

نکته: تمامی این ارقام قابل تغییر هستند.

سایر هزینه‌های تحصیل در ترکیه

_هزینه بیمه درمانی دانشجو: سالیانه بین ۴٠ تا ۵۰ دلار

_هزینه‌های اداری دانشگاه و تهیه کتاب: ترمی ۱٠٠ تا ۱۵٠ دلار

_هزینه‌های کلی زندگی در یک ماه: ۳۵٠ تا ۵٠٠ دلار

 

بورسیه تحصیلی در ترکیه

به دلیل بالا بودن تعداد متقاضیان برای دریافت پذیرش تحصیلی در ترکیه، امکان دریافت بورسیه تحصیلی نیز برای تعداد محدودی از دانشجویان وجود دارد. برای مثل دارا بودن شرایطی مثل سن پایین، داشتن مدرک زبان ترکی، بالا بودن معدل دیپلم یا مقاطع دیگر ( ۱۵ به بالا در تمام مقاطع تحصیلی) و رزومه تحصیلی قوی چند نمونه از فاکتورهای مهم برای اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه هستند. متقاضیانی که بخواهند در دانشگاه‌های دولتی این کشور تحصیل کنند باید به زبان ترکی تسلط داشته و مدرک زبان ترکی با نمرات قابل قبول و بالایی را در دست داشته باشد. چون همانطور که گفتیم زبان تدریس در دانشگاه‌های دولتی ترکیه زبان ترکی است.

دانشجویانی که به زبان ترکی مسلط نبوده و قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را داشته باشند، باید دوره‌های آموزشی زبان ترکی را به مدت ۱ سال پشت سر بگذارند. متقاضی باید پس از این مدت در آزمون زبان ترکی شرکت کرده و نمره قبولی کسب کنند. در نهایت، تقاضاکننده باید بعد از دریافت نمره قبولی به کشور ترکیه درخواست پذیرش تحصیلی بدهد.
علاوه بر زبان ترکی، امکان بورسیه شدن در کشور ترکیه با زبان انگلیسی نیز وجود دارد.

 

مزایای تحصیل در ترکیه

تحصیل و بورسیه شدن در ترکیه مزایای زیادی داشته و به همین دلیل است که متقاضیان زیادی چه از کشور ایران و چه از سایر کشورها برای تحصیل در ترکیه درخواست پذیرش می‌دهند. در آخرین مطلب از راهنمای تحصیل ترکیه، به مزایای تحصیل در کشور ترکیه اشاره می‌کنیم:

۱_کیفیت آموزشی بالا و قرار گرفتن در بین ده قطب‌ برتر تحصیلی در دنیا

۲_اعطای مدرک معتبر و قابل قبول برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و دانشگاه‌های سایر کشورها

۳_امکان اخذ بورسیه تحصیلی همراه با مزایایی مثل اقامتگاه رایگان، عدم پرداخت شهریه، دوره‌های رایگان آموزش زبان ترکی، حقوق ماهیانه دانشجویی، پوشش هزینه‌های درمانی و هزینه‌های سفر

۴_امکان اشتغال دانشجویان خارجی همزمان با تحصیل به مدت ۳٠ ساعت در هفته

۵_فرصت‌های کاری بی‌نظیر با کسب درآمد فوق‌العاده و تکمیل رزومه کاری قوی

۶_در آخرین راهنمای تحصیل ترکیه، باید بدانید که این کشور هزینه‌های تحصیل و زندگی مقرون به‌صرفه‌تری در مقایسه با سایر کشورها دارد

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

آزمون تافل تضمینی شرکت مهاجرتی هومان ویزا

آزمون تافل تضمینی با شرکت مهاجرتی هومان ویزا | تسویه پس از دریافت کارنامه قبولی

جهت مطالعه کامل مقاله آزمون تافل تضمینی و ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *