طرز تهیه ی سمنوی خانگی مرحله به مرحله + فوت مرحله آخر

امروز در این مقاله از بخش آشپزی وبسایت نیمه شب ، به آموزش و طرز تهیه ی سمنوی خانگی مرحله به مرحله + فوت مرحله آخر سمنو ؛ خواهیم پرداخت ، جهت آشنایی با این آموزش ، در ادامه مطلب ، همراه ما باشید.

طرز تهیه ی سمنوی خانگی مرحله به مرحله

گندم برای جوانه زدن ۱ کیلوگرم
آرد سبوس دار (آرد سنگک) ۳ کیلوگرم
آب به مقدار لازم
بادام به تعداد لازم

طرز تهیه ی سمنوی خانگی مرحله به مرحله + فوت مرحله آخر

مرحله اول

ابتدا باید جوانه گندم را آماده کنید. برای این کار باید از گندم کامل که دارای خاصیت جوانه زدن است استفاده کنید. گندم‌ها را با آب سرد بشویید و بگذارید داخل آب سرد به مدت دو روز خیس بخورد. تقریباً هر ۸ ساعت یک بار آب گندم‌ها را عوض کنید.

مرحله دوم

زمانی که سر گندم‌ها سفید شد آنها را آبکشی کنید. جوانه‌های تازه را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آنها را با یک پارچه تمییز و خیس بپوشانید. ظرف را در جای تاریک قرار دهید و روزی ۳ یا ۴ بار با اسپری روی پارچه را مرطوب کنید تا گندم‌ها جوانه بزنند. دقت کنید که رطوبت زیاد باعث گندیدگی جوانه‌ها می‌شود.

مرحله سوم

در این مرحله باید جوانه‌های ریشه زده گندم را که به خوبی رشد کرده‌اند بکوبید یا چرخ کنید تا به یک مخلوط نرم و یکدست برسید. توجه کنید رنگ جوانه‌ها باید سفید یا نقره‌ای باشد و اگر رنگ جوانه گندم سبز تیره شود باعث تلخ شدن سمنو می‌شوند. جوانه‌های چرخ شده را به خوبی با آب مخلوط کنید، سپس با یک پارچه تمیز آنها را صاف کرده و با دست فشار دهید تا شیره آن کاملاً خارج شود. توجه کنید در پخت سمنو، هیچ شیره یا شکر اضافه ای داخل مواد آن ریخته نمی‌شود و تمام شیرینی و مزه خوشمزه آن، به خاطر وجود همین شیره جوانه گندم است.

 

بیشتر بخوانید: ایده های چیدمان سفره ی هفت سین جدید و مدرن

 

مرحله چهارم

شیره به دست آمده را با آرد سبوس دار در یک قابلمه مناسب مخلوط کنید. پس از اینکه مواد به خوبی یکدست شد قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا زمانی که به جوش بیاید و کمی غلیظ شود.

مرحله پنجم

حالا به همان اندازه مرحله قبل به مواد سمنو آب اضافه کنید و اجازه دهید که با حرارت ملایم قوام بیاید. حدود ۵ تا ۶ ساعت باید سمنو را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی مواد سمنو شبیه حلوا شد می‌توانید بادام را اضافه کنید.

مرحله ششم

پس از اینکه سمنو غلیظ شد حرارت زیر قابلمه را کاملاً ملایم کنید و یک شعله پخش کن زیر قابلمه بگذارید. برای اینکه سمنو خوشرنگ شود یک دم کنی نیز روی درب قابلمه قرار دهید.

مرحله آخر

بعد از اینکه سمنو دم کشید، آماده مصرف است. آن را در ظرف‌های مورد نظر ریخته و تزئین کنید.

طرز تهیه ی سمنوی خانگی مرحله به مرحله + فوت مرحله آخر

خواص 

سمنو حاوی موادی مانند سلنیوم، فسفر، روی، آهن، مس و انواع ویتامین‌های K ،E ،A و گروه ویتامین‌های B۱۲,B۸, B۵, B۳, B۱ است.
مصرف آن ، باعث تقویت عمومی بدن بویژه استخوان‌ها می‌شود زیرا سمنو سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
سمنو سرشار از آنتی‌اکسیدان است به همین دلیل مصرف آن سبب کاهش سرطان خواهد شد.
مواد مغذی موجود در سمنو به رشد جسمی و ذهنی کودکان و تقویت استخوان‌های کودک کمک می‌کند.
فیبر بالای آن ، سبب شده است که این غذای مقوی برای لاغری مفید باشد اما افراد چاق نباید در مصرف سمنو افراط کنند.
سمنو حاوی آهن، اسید فولیک و ویتامین‌های گروه B است و برای خون سازی و تنظیم هورمون‌ها مفید بوده و می‌تواند در رفع خستگی تأثیر گذار باشد.
ویتامین C و E موجود در سمنو به شادابی پوست کمک می‌کند و سبب جوان سازی پوست خواهد شد.
ویتامین‌های گروه B و اسید فولیک موجود در آن نیز به پرپشت شدن موها کمک می‌کند.

برای خوشرنگ شدن سمنو چه کنیم؟

اولین روش برای این که سمنوی شما یک رنگ قرمز عالی را به خود بگیرد. حتما در نظر داشته باشید؛ که برای پخت آن از قابلمه مسی استفاده کنید. در غیر این صورت از خیر داشتن سمنو خوشرنگ بگذرید. چون قهوه‌ای رنگ می‌شود.

توجه داشته باشید که جوانه‌های گندم به‌هیچ‌وجه نباید سبز بشوند. یک دلیل خوشرنگ شدن سمنو، دم کردن آن است. اگر سمنو در حین پخت غلیظ شد و رنگ آن به رنگ دلخواه ما درنیامد. می‌توان با اضافه نمودن دو الی سه لیوان آب و هم زدن و اینکه بگذاریم باز هم خوب بجوشد و مجددا دم بکشد.

نکته بعدی این که سه ساعت مانده به اینکه سمنو دم بکشد، حتما به آن روغن اضافه کنید. این کار باعث می شود که رنگ آن باز شود و خوشرنگ بشود. برای ۵۰ کیلو آرد به ۲ تا ۳ قاشق پر غذاخوری روغن لازم می باشد. مقدار آرد بیشتر باشد؛ مسلما تعداد قاشق روغن بیشتری می خواهیم.

راز دیگر: در پخت ، حرارت ملایم لازم است. این کار نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد. به همین دلیل سمنو را نماد صبر و حوصله و پشتکار و کار گروهی نیز می دانند.

برخی دیگر از افراد هنگام پخت و جوش آمدن سمنو، یکی دو قالب لیوانی یخ در ظرف مسی یا به اصطلاح پاتیل می‌اندازند. این کار هم باعث خوشرنگ شدن آن می شود؛ هم اینکه یک دسر کاملا مغز پخت تحویل ما می‌دهد. که بسیار هم خوشمزه و مغذی است.

 

بیشتر بخوانید: آیین و فلسفه عید نوروز 1401 برای ایرانیان

 

طرز تهیه ی سمنوی خانگی مرحله به مرحله + فوت مرحله آخر

► سوالات رایج

۱- روش قرمز شدن رنگ سمنو چیست؟

برای قرمز شدن و بهتر شدن رنگ آن از قابلمه مسی استفاده کنید.

۲- سمنو چند ساعت باید روی گاز باشد؟

زمان پخت و روی گاز بودن آن بین ۳ الی ۴ ساعت است.

فوت آخر در طرز تهیه سمنو خانگی فوری

تهیه سمنو قدمت دیرینه دارد و اغلب در مراسمات مذهبی شاهد طبخ آن خواهید بود. بااین‌حال می‌توان این دسر خوش‌طعم را در خانه هم درست کرد که درصورت رعایت یک‌سری از نکات کلیدی می‌توانید طعمی فوق‌العاده برای سمنو خود رقم بزنید.

در مرحله خیس‌کردن گندم‌ها با پارچه‌ مرطوب، بهتر است از پارچه‌ای نخی کمک بگیرید و هرچند ساعت یک بار، آن پارچه را خیس کنید تا گندم‌ها به‌خوبی جوانه بزنند.
در گذشته، رسم بر آن بود که در پایان طبخ سمنو و پیش ‌از سرو آن، چندین بادام با پوست درون قابلمه قرار می‌دادند؛ این کار نشانه‌ای از خوش‌شانسی و شگون بود. اگر می‌خواهید، شما هم این کار را انجام دهید.
به یاد داشته باشید که اگر در پایان طبخ، مشاهده کردید غلظت سمنو بسیار زیاد و سفت شده است، می‌توانید کمی آب درون آن بریزید و بگذارید مجددا به‌جوش آید.
اگر برای اولین بار این دسر را درست می‌کنید، می‌توانید آن را با مقدار کمی (۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم) گندم درست کنید.
برای تزیین سمنو خانگی خود می‌توانید از گردو، بادام، یا پسته استفاده کنید.

سخن پایانی

نگهداری سمنو به مدت طولانی ، در فریزر ممکن است و اگر به هر دلیلی مزه سمنو تغییر کرد و مزه ترشیدگی داد باید آن را دور بریزید ، این دسر یا میان وعده ، در هر 100 گرم ، 300 کالری داری که غذایی ، انرژی دهنده محسوب می گردد.

همچنین ببینید

کلاس آشپزی و شیرینی پزی با پی جو در شیراز

کلاس آشپزی رو از کجا شروع کنیم هزینه آن چقدر است ؟

اگر قصد دارید به عنوان یک قناد در یک شیرینی پزی مشغول به کار شده یا تبدیل …

دیدگاهتان را بنویسید