مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل بینی برای بهبودی سریع تر

برخی عمل ها هستند که نیاز به مراقبت ویژه دارند چه قبل از عمل و چه بعد از عمل ، که یکی از این نوع عمل ها ، عمل بینی اس و به همین جهت ، امروز وبسایت نیمه شب ، بر آن شده است تا عزیزانی را که قصد انجام این عمل را دارند با مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل بینی برای بهبودی سریعتر ، آشنا کند ، جهت آشنایی با این موضوع با ما ، در ادامه مطلب همراه باشید.

مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل بینی برای بهبودی سریع تر

مراقبت های لازم قبل از عمل بینی

1- به مدت دو هفته قبل از جراحی بینی ، از مصرف آسپرین، ایبوپروفن (ادویل، موترین و سایر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی)، ویتامین E یا هر دارویی که حاوی این ترکیبات است خودداری کنید.
2- دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل از استعمال دخانیات خودداری کنید. نیکوتین و دود تنباکو بهبود را به تاخیر می اندازد و می تواند منجر به زخم های طولانی مدت شود.
3- دو هفته قبل از جراحی بینی ، به منظور پیشگیری از آسیب های ناشی از نور خورشید ، از قرار گیری در معرض این نور جلوگیری کنید و در صورت ضرورت قرارگیری ، روزانه از کرم ضد آفتاب (SPF 20 یا درصد بالاتر) استفاده کنید.
4- از شب پیش از عمل (از ساعت 9 شب به بعد) ، از خوردن و آشامیدن هر گونه مواد غذایی از جمله آب ، خودداری کنید.
5- ترتیبی دهید که شخصی ، همراه شما باشد و پس از ترخیص از بیمارستان ، شما را به خانه برساند زیرا شما پس از عمل ، اجازه رانندگی یا ترک انفرادی را نخواهید داشت.

مراقبت های روز جراحی

1- علاوه بر شب قبل از جراحی ، لازم است که صبح روز جراحی نیز از خوردن و آشامیدن هر چیزی از جمله آب خودداری کنید.
2- لباس های گشاد بپوشید که از جلو یا پشت بسته می شود و از پوشیدن سایر لباس ها خودداری کنید.
3- در روز عمل جراحی بینی ، لازم است که از آوردن اشیا با ارزشی که دارید از جمله زیور آلات طلا و ساعت و…به بیمارستان خودداری کنید.
4- اگر خانم هستید ، از آرایش صورت و چشم و همچنین ، لاک زدن به ناخن خودداری کنید.
5- در روز جراحی سعی کنید که اگر چشمان ضعیف دارید ، از عینک استفاده کنید اما از لنز استفاده نگردد.
6- اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، آنها را خارج نمایید.

مراقبت عمل بینی بعد از جراحی

روز اول

به یاد داشته باشید که همیشه باید کسی را در 24 ساعت اول پس از بیهوشی ، به عنوان همراه در کنار خود داشته باشید.

درد و حالت تهوع

با بازگشت از جراحی بینی، همچنان به دلیل مصرف دارو و بیهوشی ، احساس خواب آلودگی خواهید کرد. سعی کنید آرام باشید و به طور طبیعی و بدون مصرف دارویی خود سرانه بخوابید و در صورت احساس درد یا تهوع، داروی مناسب را از تیم پرستاری درخواست کنید.

خوردن و آشامیدن

هنگامی که احساس تشنگی می کنید، جرعه جرعه آب بنوشید، اما از خوردن و آشامیدن سریع خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث تهوع یا استفراغ شود.

مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل بینی برای بهبودی سریع تر

اولین هفته مراقبت عمل بینی

برای اینکه به بینی خود فشار نیاورید، از بلند کردن اجسام سنگین، زور زدن یا کارهای سنگین خانه خودداری کنید ، همچنین سر خود را تا زیر سطح قلب خود خم نکنید و به بینی خود ، ضربه وارد نکنید.

پس از جراحی ، از مصرف الکل اجتناب کنید. الکل ممکن است میزان گرفتگی بینی را افزایش دهد و اگر با هر دارویی که بعد از عمل تجویز می گردد ترکیب گردد ، ممکن است ، خطراتی را برای سلامتی به ارمغان آورد.

تا هفت روز پس از جراحی سیگار نکشید. سیگار کشیدن دیواره بینی را تحریک می کند و باعث سرفه می شود که ممکن است باعث خونریزی بینی شود.

آنتی بیوتیک ها

مصرف منظم آنتی بیوتیک ها بسیار حائز اهمیت است. در حالت ایده‌آل ، برای بهبود تحمل فرد نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها و کاهش خطر ناراحتی های معده، توصیه می‌شود که دو بار در روز از پروبیوتیک‌هایی مانند اکتیمل، یاکولت، کپسول‌ها و غیره استفاده گردد تا تعادل میکروب‌ها ، داخل روده حفظ گردد.

اگر پس از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ، مشکلاتی مانند بثورات، اسهال یا استفراغ را تجربه کردید مصرف آن‌ها را متوقف نموده و برای ارزیابی مجدد طرح درمانی با پزشک خود تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانید: عمل زیبایی سینه | انواع جراحی زیبایی پستان

داروهای مسکن

مصرف مسکن در طول دوره بهبودی اجباری نیست، اما بسیاری از بیماران ، آن را مفید می دانند. برخی از مسکن ها می توانند باعث ایجاد احساس راحتی و آرامش در فرد شوند، بنابراین توصیه می شود فقط از مقداری از آنها استفاده کنید که در شما احساس مثبت را ایجاد می کند و نه بیشتر.

خوابیدن

در طول 2 هفته اول ، بسیار مهم است که از خوابیدن به پهلو و رو به جلو خودداری کنید، زیرا این حالات ، می تواند استخوان های پل بینی را جابجا کند.
هنگام دراز کشیدن یا خوابیدن ، در زیر سر خود ، چند بالش قرار دهید ، این اقدام ، کمک می کند تا هرگونه ترشح از بینی شما به راحتی از بینی خارج شود ، همچنین می توانید به آرامی هر گونه ترشح را پاک کنید، اما سوراخ های بینی خود را نیشگون نگیرید.

نکته: خارج شدن ترشحات ، به کاهش تورم صورت ؛ کمک خواهد نمود.

کبودی و تورم

لب ها و بینی شما ممکن است بعد از جراحی متورم و کبود شده باشند. ممکن است لب بالایی شما نیز بی حس شده باشد. این اثرات موقتی هستند و به تدریج از بین خواهند رفت.
شما می توانید در 24 ساعت اول بعد از جراحی روی ناحیه بینی، چشم ها و صورت خود یخ بمالید. یخ را به فواصل 20 دقیقه روی بینی خود بمالید، 20 دقیقه استراحت کنید. از کمپرس گرم یا گرم استفاده نکنید.
پس از برداشتن آتل، با استفاده از کرم یا ژل هیرودوئید یا کرم آرنیکا می توان به کبودی باقی مانده کمک کرد. بیشتر اوقات، کبودی باقی مانده تا روز 10 از بین می رود.

شستشو

آتل روی پل بینی باید حداقل به مدت یک هفته دست نخورده بماند تا از انحراف یا گشاد شدن پل بینی جلوگیری شود ، همچنین باید دقت گردد که آتل روی بینی خیس یا مرطوب نگردد. اگر می خواهید موهای خود را بشویید، باید به عقب تکیه دهید و در حالت ایده آل باید در فرایند شستشو ، کسی به شما کمک کند.

برداشتن آتل ها و بخیه ها

هنگامی که اسپلینت برداشته می شود تا یک هفته بعد از جراحی بینی، شکل پل و نوک آن تحت تاثیر شکل اسپلینت قرار می گیرد که با فروکش کردن تورم، شکل نهایی به تدریج آشکار می شود.

مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل بینی برای بهبودی سریع تر

مراقبت های ماه اول بعد از عمل جراحی بینی

تمیز کردن بینی

پس از برداشتن آتل ها و بخیه ها، بسیار مهم است که از ضربه به داخل بینی ، جلوگیری شود.
در ماه اول پس از جراحی، دو بار در روز از شستشوی بینی نمکی (آب نمک) برای تمیز کردن بینی و مرطوب نگه داشتن مخاط ها استفاده کنید.

ورزش

بازگشت به ورزش زودهنگام پس از عمل، می تواند باعث خونریزی بینی شود، بنابراین بهتر است به تدریج به ورزش بازگردید و حدود 2 و نیم تا 3 هفته ، از انجام هر گونه حرکت ورزشی خودداری کنید و اگر یوگا کار هستید به 3 تا 4 هفته ، توقف ورزش نیاز دارید.

بیشتر بخوانید: نتی پات (قوری شست و شو) چه کاربردهایی دارد و از کجا می توان تهیه کرد؟

 

عینک 

لنزهای تماسی را می‌توان پس از عمل و به محض اینکه تمایل داشت استفاده نمود، اما تا زمانی که بینی به طور کامل بهبود نیافته است (تقریباً 2 ماه) نمی‌توان از عینک استفاده نمود. پس از برداشتن آتل بینی، سعی کنید که عینک خود را روی گونه ها قرار دهید و از فشار وارد نمودن آن بر روی غوزک بینی جلوگیری نمود تا به طور کامل بهبودی حاصل گردد.

تورم

این عمل منجر به ایجاد تورمی می شود به ویژه در اطراف نوک بینی یا گاهی اوقات بر روی پل ، که مرور زمان این مشکل را حل خواهد نمود ، به هر حال از مالیدن بینی خودداری کنید، زیرا تحریک ناشی از مالش ، باعث ایجاد تورم بیشتر می شود.

نکته: تزریق دوزهای پایین استروئید می تواند به کاهش سریعتر تورم کمک کند، اما نباید از آن ، به مقدار زیاد استفاده کرد.

تنفس از طریق بینی

در مراحل اولیه پس از عمل، تنفس با بینی محدودتر می شود که این حالت ، عمدتاً به دلیل تورم در پوشش بینی است که معمولاً حدود 3 تا 4 هفته پس از عمل بهبود می یابد که جای نگرانی نیست اما اگر در این مورد نگرانی دارید، بهتر است که با پزشک خود صحبت کنید.

مراقبت عمل بینی برای چند ماه آینده پس از عمل

دور ماندن از نور خورشید به مدت دو ماه پس از جراحی بسیار مهم است ، بنابرین رعایت این موضوع ، برای بهبود سریع تر بسیار حائز اهمیت است.

سخن پایانی

به دلیل آنکه هر عمل ، فشار سنگینی را بر فرد و سلامتی وی وارد می کند بنابرین بهتر است که مراقبت هایی را قبل و حین و بعد از عمل ، اعمال نمود تا نتایج مطلوب حاصل گردد و در صورت امتناع از مراقبت لازم ، ممکن است که زحمات ما به هدر رود و عمل ، نتیجه ای معکوس را بدهد ، بنابرین رعایت نکات مطرح شده در فوق ، بسیار حائز اهمیت می باشد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان مصرف قرص ها و ویتامین ها از جمله ویتامین ث، دی، آ و… بیش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *