تخمک بی کیفیت چیست؟

در مقالات پیشین از وبسایت نیمه شب، به بررسی تخمک بالغ پرداختیم و حال امروز در این مقاله، همراه شما هستیم با پاسخ به این سوال که تخمک بی کیفیت چیست؟ جهت آشنایی با این نوع تخمک، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

تخمک بی کیفیت چیست؟

تخمک بی کیفیت، تخمکی است که فاقد قابلیت انجام لقاح و تشکیل است و حتی اگر به تشکیل جنین کمک کند، جنین مناسبی را ایجاد نخواهد کرد؛ در واقع جنین قدرت لانه گزینی نخواهد داشت. لازم به ذکر است که تخمک بی کیفیت معمولا بعد از سن 40 سالگی بروز خواهد کرد.

تخمک بی کیفیت چیست؟

راه های بهبود کیفیت تخمک

چنانچه خانمی درگیر مشکل تخمک بی کیفیت گشته خوشبختانه این مشکل، لاینحل نبوده و از روش های مؤثر زیر می توان برای بهبود، بهره جست:

مکمل DHEA : یکی از راه های درمان های ذخیره تخمدان پایین و افزایش کیفیت تخمک، استفاده از مکمل DHEA می باشد. هورمون DHEA میزان باروری را افزایش می دهد. این قرص برای افزایش ذخیره تخمدان نبوده و به منظور افزایش کیفیت تخمک هاست.

Q10 : علاوه بر  DHEA، مکمل Q10  نیز باعث بهبود کیفیت تخمک ها می شود. Q10 انرژی لازم جهت فعالیت سلول را فراهم می نماید. استفاده هم زمان DHEA و Q10  به همراه داروهای تحریک تخمدان جهت انجامIVF، کیفیت تخمک را افزایش می دهد، برای تقویت تخمدان و بارداری سریع موثر خواهد بود.

عدم مصرف سیگار: استعمال دخانیات سرعت کاهش ذخیره تخمک ها را افزایش می دهد. مواد شیمیائی موجود در سیگار باعث بروز جهش ژنی در سلول های تخمک شده، در نتیجه میزان باروری را کاهش می دهند.

بیشتر بخوانید: تخمک بالغ چیست؟

مدیریت استرس: استرس باعث تولید هورمون کورتیزول و پرولاکتین می شود که دو هورمون نام برده تخمک گذاری را متوقف می نمایند. انجام فعالیت هایی مانند یوگا، مدیتیشن و دوش آب گرم می تواند در جهت کاهش استرس بسیار مؤثر باشد.

رژیم غذایی سالم: داشتن رژیم غذایی سالم، باعث بهبود کلی سلامت بدن و همچنین افزایش کیفیت تخمک ها و در نتیجه افزایش قدرت باروری می گردد. برای داشتن رژیم غذایی سالم، مصرف میزان فراوان سبزیجات، حبوبات، مغزها و میوه ها، کاهش استفاده از چربی ها، کربوهیدرات، گوشت قرمز، نمک و شکر توصیه می گردد.

داشتن وزن مناسب: افزایش وزن و چاقی، با برهم زدن تعادل هورمون ها، میزان کیفیت تخمدان ها و قدرت باروری را کاهش می دهد. BMI) شاخص توده بدنی) مناسب برای باروری بین 5/18 تا 9/24 می باشد.

افزایش جریان خون: افزایش جریان خون سرشار از اکسیژن، سبب سلامت تخمک ها می شود. جهت افزایش جریان خون به تخمدان ها، نوشیدن روزانه 8 لیوان آب و انجام ورزش بخصوص یوگا توصیه می شود.

فریز تخمک: اگر خانمی به هر دلیلی قصد به تعویق انداختن بارداری خود را دارد، بهترین راه برای باردار شدن در آینده فریز تخمک می باشد. با انجام فریز تخمک، امکان بارداری حتی برای فردی که دارای ذخیره تخمدان پایین می باشد نیز در آینده وجود دارد.

سخن پایانی

خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی، تقریبا هیچ مشکلی نیست که درمان نداشته نباشد و یکی از این مشکلاتی که از این قاعده مستثنی نیست بروز تخمک های بی کیفیت است که درمان آنها در سن زیر 40 سال ساده تر است و با ایجاد تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی می توان آن را تا حد زیادی حل نمود و برای سنین بالای 40 سال توصیه می شود که برای درمان قطعی به کادر پزشکی متخصص مراجعه گردد.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان ویتامین ث مورد نیاز بدن در روز چقدر است؟

میزان مصرف قرص ها و ویتامین ها از جمله ویتامین ث، دی، آ و… بیش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *