طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی + فوت و فن ها

شیرینی‌های سنتی بی شک یکی از لذیذ‌ترین و راحت‌ترین شیرینی‌ها محسوب می‌شوند. از این رو امروز در این مقاله قصد داریم طرز تهیه یکی از شیرینی‌های سنتی که در قزوین درست می‌شود را برای شما شرح دهیم. حتما از خودتان می‌پرسید پا درازی به چه معناست ؟! این اسم به دلیل ظاهر این شیرینی که مانند پا است پا درازی نام دارد. البته این شیرینی فقط در قزوین تهیه نشده و در شهر‌های دیگر هم پخته می‌شود. اما طرز تهیه و فوت و فن آن در شهر قزوین کمی متفاوت ‌تر از شهر‌های دیگر است. این شیرینی به دلیل نبود تخم مرغ در مواد تشکیل دهنده آن، مانگاری بالایی داشته می‌تواند تا دو هفته سالم بماند. از این شیرینی می ‌توان در مهمانی‌ها به خصوص عید نوروز یا عید‌های دیگر برای پذیرایی از مهمانان استفاده کرد. پس در سایت نیمه شب با طرز تهیه این شیرینی لذیذ همراه ما باشید.

شیرینی پادرازی

طرز تهیه شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی

این شیرینی می‌تواند با مواد مختلف پخته شود که یکی با آرد قند و یکی با آرد برنج و گندم می‌باشد که در ادامه هر دوی آن‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

 

طرز تهیه شیرینی پادرازی با آرد قند

 

مواد لازم :

– آرد قند : 250 گرم
– پودر قند : 125 گرم
– روغن جامد : 125
– پودر هل : 1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر : 2 قاشق چای خوری
خرفه یا خشخاش برای تزئین : به میزان لازم

1- در مرحله اول روغن جامد را کمی حرارت داده و بگذارید به صورت مایع دربیاید و سپس آن‌ را داخل ظرفی مناسب ریخته و پودر قند را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

2- حال آرد و بیکینگ پودر را روی مواد الک کنید و ورز دهید، خمیر را تا جایی ورز دهید که کاملا یکدست شود.

3- به اندازه یک قند از شیرینی بردارید و آن را به شکل اشک دربیارید، کمی فشار به سطح آن بدهید و با پشت قاشق چند شیار روی شیرینی ایجاد کنید و روی آن خشخاش بریزید.

4- در این مرحله شیرینی‌های شما آماده شده پس آن ها را در سینی که کاغذ روغنی گذاشته اید، بچینید و آن را در داخل فر با دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید و 10 تا 15 دقیقه صبر کنید.

5- در مرحله آخر هنگامی که شیرینی خود را از فر خارج کردید، بگذارید تا کاملا سرد شود و سپس آن را با یک سلفون یا نایلون فریز پوشانده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

طرز تهیه شیرینی پادرازی با آرد گندم

 

مواد لازم :

– آرد گندم
– آرد برنج
– روغن صاف 140 گرم
– پودر هل : 1 قاشق مربا خوری
– پودر قند : 140 گرم
– تخم خرفه : به میزان لازم

 

مرحله اول : مواد شیرینی پا درازی را آماده کنید

 

ابتدا آرد برنج را از یک پارچه حریر رد کرده و آن را کاملا صاف کنید، با اینکار شیرینی شما لطیف می‌شود.  سپس پودرقند و آرد را جداگانه الک کرده تا سبک شود. نکته قابل توجه در خصوص روغن صاف قنادی این است که حتما نیازی نیست آن را از بیرون بخرید، شما می‌توانید روغن جامد را ذوب کرده و داخل یک ظرف شیشه بریزید و داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود. هنگامی که این روغن  خنک شد، صفت شده و می‌توانید هر وقت که نیاز داشتید از آن برای شیرینی قنادی استفاده کنید.

 

مرحله دوم : روغن را هم بزنید

 

روغن صاف شده‌ای در مرحله قبل آماده کردید را بیرون بیاورید، اندازه کرده و آن را داخل یک کاسه همزن بریزید، سپس پودر قند را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سبک و پفکی شکل شود.

 

مرحله سوم : افزودن آرد و استراحت خمیر

 

به موادتان آرد برنج و گندم را همراه هل اضافه کنید و هم بزنید بعد یمک تیغه خمیر زن یا با دست خمیر را ورز داده و سپس آن را در یک نایلون قرار بدهید بگذارید سه داخل یخچال استراحت کند. البته توجه داشت باشید که به جای ورز دادن می‌توانید خمیر دوبار از چرخ گوشت رد کنید تا کاملا لطیف شود.

 

مرحله چهارم : کاتر زدن شیرینی پادرازی

 

بعد از اینکه شیرینی‌تان استراحت کرد، آن را بین دو نایلون با استفاده از وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و سپس روی سطح خمیر را با دست فشار بدهید، به هیچ وجه نگذارید ترکی روی سطح خمیرتان باقی بماند بعد با قالب شیرینی پادرازی آن را کاتر بزنید.

 

مرحله پنجم : پختن شیرینی پادرازی

 

فر را روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید تا گرم شود. شیرینی پادرازی که قالب زدید را روی سینی فر چیده و روی آن ها تخم خرفه یا همان خشخاش بریزید سپس سینی فر را درون فر بگذارید و دمای فر را روی 170 سانتی گراد تنظیم کنید. مدت زمان پخت شیرینی پادرازی در فر بین 12 تا 17 دقیقع میباشد. بعد از پخت شیرنی را از فر در آورده و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. بعد از خنک شدن آن را از سینی فر خارج کرده و نوش جان کنید.

 

فوت فن‌های شیرینی پادرازی

شیرینی در سینی

– دقت داشته باشید که برای هر نوع شیرینی پا درازی حتما آرد را دوبار الک کنید.

– در درست کردن تمامی شیرینی‌های پا درازی حتما از روغن جامد استفاده کنید.

– به هیچ وجه از روغن‌ طعم دار همچون روغن زعفرانی برای پختن این شیرینی استفاده نکنید زیرا موجب تغییر طعم و رنگ شیرینی شما می‌شود.
– برای شیرینی‌های سنتی ترجیحا از پودر حل آسیب شده استفاده کنید.

– اگر بخواهید می‌توانید 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده نیز به موادتان ضافه کرده و کمی ورز دهید تا شیرینی زرد رنگ نیز داشته باشد ( این روش برای مهمانی و تزئین بسیار مناسب است)

– اگر به شیرینی‌های شکلاتی علاقه دارید می‌توانید 1 قاشق چایخوری آرد سفید را برداشته و به جای آن پودر کاکائو بریزید و ورز دهید تا مواد آن یکدست شود.

– حواستان باشد که این شیرینی را بیش از حد در فر نگه ندارید زیرا باعث خشک شدن آن می‌شود.

– تا شیرینتان خشک نشده به آن دست نزده و آن را برندارید زیرا با اینکار شیرینی پادرازی‌تان خرد می‌شود.

– این شیرینی را می‌توانید بدون فر و در فر دست ساز هم درست کنید.

– شیرینی پادرازی قزوینی را در کمتر از یک ماه میل کنید.

– این شیرینی برای رژیم غذایی مناسب نبوده و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

سخن آخر

شیرینی پادرزای  سنتی بوده که اگرچه در مشهد هم درست می‌شود اما اصالت آن به قزوین باز می‌گردد. این شیرینی معمولا در کنار شیرینی‌های عید نوروز همچون  نخود‌چی و کوکی بادامی در عید و مراسمات مختلف سرو می‌شود. دلیل محبوبیت شیرینی پادرازی ماندگاری آن است که حدود دو الی سه هفته ماندگاری دارد. امیدوارم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. از اینکه مارا تا انتهای مقاله همراهی کردید سپاسگذاریم.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

غذاهای نونی برای شام

برای مهمانی و دورهمی ها شام چی درست کنم که همه راضی باشند؟

زمانی که نام مهمانی و دورهمی به گوش می رسد، یک مادر ایرانی به دنبال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *