اهمیت ماساژدرمانی چیست؟ چگونه خودمان را ماساژ دهیم؟

‌ماساژ شاید یکی از قدیمی‌ترین سنت‌های درمانی می‌باشد. هنوز بسیاری از مردم در ذهن خود آن را فقط راهی برای داشتن حس خوب و نوازش می‌دانند، اما واقعیت این است که بسیار بیشتر از داشتن احساس خوب لحظه‌ای مفید است. ماساژ منظم به حفظ سلامت ذهنی، جسمی، عاطفی و ارتباط دوباره با بدن می‌تواند به شما کمک کند.

روش‌های بسیاری برای ماساژ دادن وجود دارد که فواید زیادی برای بدن دارند. برای تسکین انواع دردهای ناشی از گذراندن زمان زیاد پشت میز، گرفتگی عضلات، جراحات و عمل‌های جراحی و… انواع ماساژ وجود دارد، به‌همین دلیل تحقیق درباره‌ی این‌ موضوع که چه نوعی از آن نیازهای شما را برطرف می‌کند، بسیار اهمیت دارد. در همین راستا با ما همراه باشید که با هم با تعریف ماساژ و مزایای ماساژ درمانی آشنا شویم.

بیشتر بخوانید:گرفتگی عضلات بعد از ورزش را چگونه بهبود ببخشیم؟

ماساژ چیست؟

دستکاری بافت‌های نرم بدن است و معمولاً با دست‌ها، انگشتان، آرنج، زانو، ساعد، پا یا وسیله‌‌های دیگر اعمال می‌شوند.

ماساژ

مزایای ماساژ

افراد از ماساژ درمانی برای بهبود انواع مشکلات مرتبط با سلامتی استفاده می‌کنند. از مزایای این روش درمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تسکین سردرد:

در بیشتر موارد سردردهای میگرنی ناشی از استرس و کم‌خوابی است. مطالعات متعدد نشان داده‌ است که ماساژ به بهبود کیفیت خواب و درنتیجه تسکین سردردهای ناشی از عادات بد خواب کمک می‌کند. سردرد ممکن است از تنش روی گردن و شانه‌ها نیز ایجاد شود، بنابراین با تمرکز روی این نواحی می‌توان تنش ایجادشده را در طول زمان کاهش داد.

بیشتر بخوانید:10 درمان خانگی برای سردرد میگرن

تسکین دردهای مزمن:

دردی که بیش‌ از دوازده هفته طول بکشد درد مزمن نامیده می‌شود، که حتی پس‌ از مصرف داروهای مسکن هم از بین نمی‌رود. افراد مبتلا به درد مزمن می‌توانند از انواع مختلف ماساژ مانند سنگ داغ و بافت عمقی بهره‌مند شوند. افزایش سطح سروتونین در بدن که یک تثبیت‌کننده خلق‌وخوی طبیعی است، شل شدن ماهیچه‌ها و رهاسازی مفاصل سفت از مزایای آن می‌باشد و افرادی که ماساژ دریافت می‌کنند، درد کمتری احساس می‌کنند.

کاهش افسردگی:

در دنیای امروز که استرس و اضطراب بخشی از زندگی روزمره‌ی اکثر افراد را تشکیل می‌دهد، می‌توان برای مقابله با آن‌ها و جلوگیری از افسردگی از ماساژ بهره‌مند شد. ماساژ همان‌طور که قبلاً اشاره شد باعث افزایش سروتونین در بدن می‌شود که به کاهش افسردگی و کنترل اضطراب کمک می‌کند.

بهبود وضعیت بدن:

وضعیت نامناسب بدن که علت اصلی درد کمر، گردن و عضلات است و با ایستادن و نشستن‌های طولانی‌مدت، و حرکات نامناسب بدن ممکن است ایجاد شود. این وضعیت ممکن است باعث دردهایی مثل آرتروز هم باشد که با دریافت ماساژ درمانی می‌توان به بهبود وضعیت بدن دست یافت.

بهبود گردش خون:

ماساژ درمانی فوائد طولانی‌مدت زیادی دارد که یکی از آن‌ها بهبود جریان خون می‌باشد. یک ماساژ بافت عمقی، کمک می‌کند در عضلات و اندام‌های آسیب‌دیده خون به صورت عالی جریان پیدا کند و باعث بهبود سریع‌تر این اندام‌ها می‌شود و علاوه‌ بر این با اعمال فشار بر روی قسمت‌های مختلف بدن جریان لنفاوی را تشویق می‌کند و اسید لاکتیک را در این نواحی از بین می‌برد، همچنین باعث بهبود سلامت قلب و عروق می‌شود و فشار خون را تنظیم می‌کند.

تسکین کمردرد:

کمردرد یکی از دلایل اصلی بسیاری از افرادی است که به‌دنبال ماساژ درمانی هستند و بسیاری از افرادی که کمردرد را تجربه می‌کنند تا زمانی‌که وضعیتشان بدتر نشود آن را جدی نمی‌گیرند. کمردرد در طول زمان می‌تواند باعث ناتوانی جسمی شود که با کمک ماساژ درمانی می‌توان به تسکین آن کمک کرد.

ماساژ

بنابراین با توجه به مطالبی که بیان شد، در راستای دستیابی به‌ سلامت جسمی خود، هرچند وقت یک‌بار باید ماساژ دریافت کنید که بطور معمول دریافت آن یک‌بار در هفته می‌تواند به رفع نیازهای شما کمک کند.

اگرچه وقت گذاشتن برای ملاقات با ماساژ درمانگر بسیار مفید است و یکی از راه‌های مؤثر برای تسکین دردها و رفع خستگی می‌باشد، اما گاهی اوقات امکان آن وجود ندارد و به‌جای آن می‌توان از تکنیک‌های درست خود ماساژدهی در خانه استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:معرفی بهترین سالن های اسپا در تهران

خودماساژدهی چیست؟

تکنیک‌هایی هستند که برای خلاص شدن از گرفتگی عضلات، تسکین دردهای بدن و رفع خستگی در سراسر بدن با استفاده از دستان و انگشتان یا وسایل ساده‌ای مانند توپ تنیس، غلطک فومی و عصای ماساژ در خانه، ماشین، محیط کار و هرجا که امکان‌پذیر باشد، انجام می‌شود.

مزایای خودماساژدهی نسبت‌ به دریافت ماساژ توسط درمانگر

یادگیری تکنیک‌های خود ماساژ دهی باعث می‌شود که هزینه کمتری پرداخت کنید، زمان کمتری نسبت‌ به رزرو قرار ملاقات با یک متخصص صرف کنید، تشخیص نقاطی از بدن که واقعاً شما را آزار می‌دهد، آسان‌تر است و بهتر می‌توانید روی آن تمرکز کنید و سریع‌تر به نتیجه برسید. لازم نیست به مکان‌های ناآشنا بروید و اگر خجالت می‌کشید که بدن شما توسط شخصی که نمی‌شناسید لمس شود بهترین راه می‌باشد و تقریباً در هر جایی ازجمله خانه، محل کار و حتی ماشین خود می‌توانید آن را انجام دهید.

9 تکنیک برای ماساژ اعضای بدن

ماساژ سر:

در ابتدا انگشت شست خود را بالای استخوان گونه کنار گوشتان قرار دهید و به‌ آرامی با نوک انگشتان خود به‌صورت دایره‌ای به شقیقه‌ها فشار وارد کنید و این حرکات را در امتداد خط رویش مو ادامه دهید تا نوک انگشتان دو دست در وسط پیشانی به‌هم برسند.

ماساژ

ماساژ گردن:

در جایی‌که گردنتان به شانه‌هایتان می‌رسد را با دستان خود نگه دارید و فشار محکمی اعمال کنید و هر زمان که احساس آرامش کردید آن قسمت را رها کنید و شانه‌های خود را به‌آرامی به جلو و عقب بچرخانید. این کار را سه مرتبه تکرار کنید.

ماساژ

ماساژ شانه:

انگشت دست‌ راست خود را روی شانه راست قرار دهید و با کف دست خود سه بار ماهیچه آن قسمت را فشار دهید و بعد از آن انگشتان خود را روی ماهیچه، از بیرون به سمت قاعده گردن بچرخانید. این حرکات را برای سمت چپ بدن خود نیز تکرار کنید.

ماساژ

ماساژ کمر:

با استفاده از یک توپ تنیس به‌راحتی می‌توان کمر خود را ماساژ داد، کافی‌ است توپ را بین قسمتی از  کمر خود که در آن احساس درد می‌کنید و دیوار قرار دهید و بدنتان را به سمت بالا و پائین و چپ و راست حرکت دهید برای از بین بردن درد و تنش ایجاد شده می‌توان در نقاط حساس فشار بیشتری اعمال کرد.

ماساژ سینه:

می‌توان برای ماساژ این قسمت از بدن از عصای ماساژ استفاده کرد، به این صورت که عصا را زیر استخوان ترقوه خود قرار دهید و به آن فشار بیاورید و این کار را برای قسمت‌های دیگر و هر دو طرف سینه اجرا کنید.

ماساژ باند IT:

ابتدا به پهلو دراز بکشید و غلتک فومی را زیر لگن خود قرار دهید و خود را از قسمت مفصل ران تا زانو، روی غلتک فومی بکشید و دوباره به وسیله غلطک فومی، به‌ جای خود بازگردید. این کارا برای هر دو پای خود انجام دهید.

ماساژ پا:

روی یک صندلی راحت بنشینید و توپ تنیس را زیر پای خود قرار دهید و با فشار، توپ را از پاشنه پا به سمت جلو و عقب حرکت دهید.

ماساژ باسن:

روی زمین بنشینید و زانوهای خود را خم کنید، توپ تنیس را زیر باسن خود قرار دهید و دستان خود را روی زمین، پشت سر خود بگذارید و توپ را زیر باسن خود بچرخانید.

ماساژ دست:

با انگشتان دست چپ مچ دست‌ راست خود را به شیوه‌ای که انگار در حال گرفتن نبض خود هستید، بگیرید و دور مچ خود را فشار دهید، سپس قسمت پاشنه‌ی دست را از سمت انگشت کوچک تا انگشت شست به‌صورت حرکات دایره‌ای ماساژ دهید و بعد از آن نوبت به ماهیچه‌های پایین انگشتانتان می‌رسد، در مرحله بعد هر انگشت را با حرکات دایره‌ای از پایین به سمت بالای انگشت ماساژ دهید و وقتی به نوک انگشتان خود رسیدید به‌آرامی آن را بکشید. این عمل را برای دست‌ راست خود نیز تکرار کنید.

خودماساژدهی ممکن است نتواند تمام بیماری‌ها را درمان کند، ولی هنوز یکی از مهم‌ترین کارهایی است که یک فرد می‌تواند برای خود انجام دهد و باعث تسکین درد و آرامش بدن خود شود و برای همین یادگیری تکنیک‌های ساده‌ی خودماساژدهی می‌تواند به شما بسیار کمک کند.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

از کجا دکتر خوب در شیراز پیدا کنیم؟

از کجا دکتر خوب در شیراز پیدا کنیم؟ شهر شیراز علاوه بر داشتن جاذبه‌های گردشگری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *