روش های پیشگیری از جوش های پریود و علل آن

در دوران قبل و بعد از پریود همه افراد نفخ، گرفتگی و بدخلقی را تجربه میکنند که هیچکدام از این علائم خیلی بد نیست، برخی از افراد هم دچار آکنه پریود می شوند. در واقع، 65 درصد افراد، بدتر شدن آکنه خود را در طول قاعدگی گزارش می دهند. ممکن است در این دوران به فکر بیفتید که برای پیشگیری از جوش دوران پریود چه میتوان کرد؟

در این مقاله آنچه باید در مورد مدیریت ، پیشگیری  و درمان جوش های پریود بدانید و اینکه با جوش های زودرس یا کیست های سرسخت و دردناک چانه چه میتوان کرد ، آورده شده است.

جوش در دوران پریود

اول، بدانید که با چه چیزی سر و کار دارید.

قبل از رفتن به نبرد، همیشه بهتر است بدانید حریف شما کیست. و اطلاعات کافی را درمورد جوش و آونه دوران پریود خود بدست بیاورید.

ساده ترین راه برای انجام این کار، نگاه کردن به زمان است. آکنه‌ای که مربوط به پریود شماست، احتمالاً در هفته منتهی به قاعدگی یا در طول قاعدگی شما تشدید می‌شود. بعلاوه، زمانی که دوره قاعدگی شما به پایان می رسد ، این حالت برطرف یا بهبود می یابد.

آیا از قبل آکنه دارید؟ ممکن است متوجه شوید که در این مدت بدتر می شود. اگر پوست شفافی دارید که جوش زیادی نمیزند ، ممکن است متوجه یک یا دو جوش شوید.

 

انواع جوش

انواع مختلفی از جوش ها وجود دارد. دانستن تفاوت بین آنها می تواند به شما کمک کند تا بهترین درمان آکنه را پیگیری کنید.

 

  1.  جوش های سر سیاه هنگامی که منافذ مسدود شده باز می ماند، جوش به سطح پوست شما می رود و سیاه به نظر می رسد.
  2.  سرسفیدها اینها زیر سطح پوست شما می مانند. آنها با بسته شدن منافذ مسدود شده تشکیل می شوند و باعث می شوند قسمت بالایی سفید به نظر برسد.
  3.  پاپول ها این یک نوع آکنه التهابی است. اینها جوش های کوچک و مزاحم هستند که شبیه برآمدگی های صورتی هستند.
  4.  پوسچول. نوع دیگری از آکنه های التهابی، این جوش ها عموما در پایین قرمز هستند و قسمت بالای آنها سفید یا زرد و پر از چرک است.
  5.  ندول ها. اینها در عمق زیر پوست تشکیل می شوند. آنها تمایل دارند بزرگ، جامد و دردناک باشند.
  6. کیست ها این نوع لک عمیق و پر از چرک است. آنها دردناک هستند و می توانند باعث ایجاد زخم شوند.

پیشگیری از جوش در دوران پریود

چرا جوش هایمان قبل از دوران پریود شعله ور می شود؟

هورمون های شما در طول چرخه قاعدگی در نوسان هستند. درست قبل از شروع قاعدگی، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می یابد. این می تواند غدد چربی شما را تحریک کند تا سبوم بیشتری ترشح کنند، در این دوره ماده ای روغنی ترشح میشود که پوست شما را چرب می کند. ترشح بیش از حد آن می تواند منجر به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش شود.

هورمون ها همچنین می توانند التهاب پوست و تولید باکتری های مولد آکنه را افزایش دهند. این نوسانات هورمونی درست قبل از قاعدگی ممکن است باعث مشکلات دیگر هم بشوند ، از جمله بدخلقی، درد سینه، و مدفوع عجیب و غریب به این دوران PMS میگویند.

PMS همچنین با افزایش استرس همراه است که ممکن است آکنه را بدتر کند.  برخلاف سایر علائم PMS، آکنه مربوط به پریود همیشه با شروع قاعدگی از بین نمی رود. شما می توانید هورمون های خود را نیز در این مورد سرزنش کنید.

پیشنهاد ویژه : شما می توانید با برنامه پریود در تمام مدت سیکل پریود خود را مورد بررسی قرار دهید.

تستوسترون، یک هورمون مردانه است که همه ما بدون توجه به جنسیت تولدمان در بدن خود داریم، این هورمون بسته به سطح سایر هورمون‌هایمان بر ما تأثیر متفاوتی می‌گذارد. هنگامی که سطح هورمون شما در پایان دوره قاعدگی نوسان می کند، تستوسترون نیز می تواند باعث ایجاد حساسیت غدد چربی شود. که نتیجه آن سبوم بیشتر و مسدود شدن منافذ است.جوش های دوران پریود ممکن است بیشتر در اطراف چانه شما ظاهر شود.

برای پیشگیری و درمان این نوع جوش در دوران پریود چه میتوان کرد؟

جوش در پریود

متوجه درد عمیق و ضربان دار در چانه یا در امتداد خط فک خود شده اید؟ ظاهر شدن آکنه هورمونی، به خصوص کیست، در این نواحی غیرعادی نیست. آنها ممکن است در ظاهر خیلی زیاد و عمیق به نظر نرسند، اما می توانند دنیایی از درد را ایجاد کنند.

نکته مهم : سعی نکنید کیست های چانه را بیرون بیاورید. به طور جدی. شما برنده نخواهید شد، و این فقط منجر به درد بیشتر و افزایش خطر ابتلا به جای زخم می شود.

همچنین ممکن است متوجه شوید که آن پایین ظاهر می شود

دیدن هر نوع توده ای در نزدیکی ناحیه واژن می تواند زنگ خطر بزرگی را به صدا درآورد. قبل از اینکه وحشت کنید، بدانید که برخی از افراد قبل از پریود ، وجود جوش در آن ناحیه را گزارش میدهند. هورمون‌ها می‌توانند در ایجاد جوش‌ها در این ناحیه مقصر باشند، اما دلایل احتمالی مرتبط با پریود نیز وجود دارد.

به عنوان مثال، پدهای قاعدگی می توانند روی پوست شما ساییده شوند، فولیکول های مو را تحریک کرده و منجر به ایجاد موهای رشد کرده و فولیکولیت شوند. سایر محصولات پریود نیز می‌توانند باعث درماتیت تماسی شوند، که واکنشی به چیزی است که پوست را لمس می‌کند. تامپون ها، پدها و دستمال مرطوب معطر می توانند این کار را انجام دهند.

در نیمه شب بخوانید:درمان خانگی سریع جوش صورت چیست

چگونه جوش های عمیق و دردناک را تسکین دهیم؟

جوش‌های عمیق و کیست‌هایی که گاهی با پریود به وجود می‌آیند می‌توانند برای برخی بسیار دردناک باشند، اما کارهایی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش درد انجام دهید.

برای تسکین درد جوش های پریود میتوانید:

یک کمپرس گرم به مدت 10 تا 15 دقیقه هر بار، سه یا چهار بار در روز برای تسکین درد و کمک به خارج شدن چرک استفاده کنید.

همچنین میتوانید از یک کمپرس سرد یا یخ هر بار به مدت 5 تا 10 دقیقه برای تسکین درد و تورم استفاده کنید.

استفاده از بنزوئیل پراکسید برای از بین بردن باکتری ها

آکنه های مربوط به پریود می توانند به خصوص سرسخت باشند. شما می توانید با ترکیبی از محصولات بدون نسخه (OTC) به سرعت بخشیدن به روند بهبودی کمک کنید.

همچنین لازم است تغییراتی را در روتین پوستی خود ایجاد کنید:

صورت خود را دو بار در روز با استفاده از یک پاک کننده ملایم غیرصابونی مانند پاک کننده پوست ملایم Cetaphil بشویید.

از پدها و یا کرم های حاوی اسید گلیکولیک برای حذف سلول های مرده پوست، کاهش التهاب و رشد پوست جدید استفاده کنید.

از درمان نقطه‌ای به وسیله بنزوئیل پراکسید OTC استفاده کنید که با قدرت کمتری مانند 2.5 درصد شروع می‌شود.

از یک محصول OTC اسید سالیسیلیک، مانند پاک کننده یا کرم، برای پاک نگه داشتن منافذ استفاده کنید.

برای درمان لک از روغن درخت چای استفاده کنید. روغن درخت چای منبع معتبری برای از بین بردن باکتری‌ها و بهبود آکنه خفیف تا متوسط ​​نشان داده شده است.

در نیمه شب بخوانید:چگونه جوش صورت را تخلیه کنیم

در اینجا چند کار دیگر وجود دارد که می توانید برای مقابله با جوش ها انجام دهید:

از محصولات تحریک کننده مانند ضد آفتاب های چرب، لوازم آرایشی، روغن ها و کانسیلرها اجتناب کنید.

از پوست خود در برابر اصطکاک در برابر چیزهایی مانند یقه های تنگ یا کلاه ایمنی محافظت کنید.

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش را با دور ماندن از نور خورشید در صورت امکان و استفاده از مرطوب کننده های غیر چرب همراه با ضد آفتاب محدود کنید.

بعد از فعالیت هایی که باعث تعریق شما می شود صورت خود را بشویید.

طبق دستورالعمل از محصولات آکنه استفاده کنید. استفاده بیش از حد باعث تحریک و خشکی پوست شما می شود.

روش های پیشگیری از جوش در دوران پریود:

یکی از ناامیدکننده‌ترین جنبه‌های جوش های دوران پریود این است که معمولاً دوباره عود می‌کنند. در اینجا کارهایی وجود دارد که می توانید در طول چرخه خود انجام دهید تا دو قدم جلوتر از آن هورمون های مزاحم بمانید.

یکی از تاثیر گذار ترین محصولات برای پیشگیری جوش در دوران پریود محصولات آکنه OTC : این محصولات در جلوگیری از جوش های پریودی به شما کمک میکنند.

همچنین پزشکان متخصص پوست توصیه می‌کند برای پیشگیری از جوش در دوران پریود درمان خود را با محصولات بنزوئیل پراکسید با دوز کمتر شروع کنید و به تدریج طی چند هفته افزایش دهید.

محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید، مانند اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک، می توانند به حذف سلول های مرده پوست و همچنین به جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست کمک کنند. آنها همچنین به تحریک رشد سلول های جدید پوست کمک می کنند تا پوست شما صاف تر و شفاف تر به نظر برسد.

محصولات اسید سالیسیلیک نیز گزینه خوبی هستند. آنها بدون نسخه با دوز هایی بین 0.5 تا 5 درصد است در دسترس هستند. آنها از مسدود شدن منافذ شما جلوگیری می کنند تا از ایجاد جوش جلوگیری کنند. برای جلوگیری از تحریک، با دوزهای کمتر شروع کنید و تا زمانی که بدانید پوستتان چه چیزی را می تواند تحمل کند، به سمت بالا حرکت کنید.

رژیم غذایی:

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تنظیم سطح قند خون با خوردن غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) هستند، می‌تواند به آکنه هورمونی کمک کند. GI معیاری است برای سرعتی که یک غذا باعث افزایش سطح قند خون می شود.

غذاهای با GI بالا که توسط منابع مورداعتماد نشان داده شده اند. عبارتند از:

  1. غذاها و نوشیدنی های شیرین
  2. نان سفید
  3. سایر غذاهای بسیار فرآوری شده

بسیاری از همین مواد غذایی با افزایش التهاب مرتبط هستند که در بروز آکنه و جوش در دوران پریود نیز نقش دارد. اگر می توانید، سعی کنید مصرف این غذاها را محدود کنید. لازم نیست کاملاً از آنها اجتناب کنید، اما کاهش آنها ممکن است به پوست شما کمک کند.

درمان های تجویزی

اگر پس از انجام درمان‌های OTC و خانگی برای سه دوره جوش های دوران پریود شما ادامه پیدا کرد ، در مورد درمان‌های آکنه با نسخه با پزشک یا متخصص پوست صحبت کنید.

آنها ممکن است استفاده از یکی یا ترکیبی از موارد زیر را توصیه کنند:

رتینوئیدها می‌توانند آکنه خفیف تا متوسط ​​را درمان کنند. می توان از آنها برای پیشگیری طولانی مدت استفاده کرد.

نشان داده شده است که قرص های ضد بارداری آکنه هورمونی را بهبود می بخشد.

آنتی آندروژن‌ها مانند اسپیرونولاکتون نیز می‌توانند کمک کنند. اسپیرونولاکتون بدون برچسب تجویز می شود، اما برای آکنه موثر است.

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنید؟

متوجه مشکلات دیگری در چرخه خود، مانند پریودهای نامنظم هستید؟ سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می‌تواند دلیل آن باشد.

PCOS یک اختلال هورمونی شایع است که می تواند علائم مختلفی ایجاد کند.

اگر آکنه همراه با هر یک از موارد زیر دارید با یک پزشک متخصص زنان زایمان صحبت کنید:

 

  1. پریودهای نامنظم یا از دست رفته
  2. موهای زائد صورت و بدن
  3. افزایش وزن یا مشکل در کاهش وزن
  4. لکه های تیره پوست در پشت گردن و سایر نواحی (آکانتوز نیگریکانس)
  5. نازک شدن مو و ریزش مو

خط آخر

درمان های OTC آکنه و برخی تغییرات در روال زندگی شما باید برای کمک به خلاص شدن از شر جوش ها کافی باشند. و برخی محصولات ممکن است به پیشگیری جوش در دوران پریود کمک کنند. اگر پس از امتحان کردن همه این روش ها جوش های شما کاهش پیدا نکرد ، با پزشک خود در مورد درمان با نسخه صحبت و مشورت کنید.

در نیمه شب بخوانید:۸ ورزش مناسب دوران پریود

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

آبرسان صورت

بهترین محصولات برند نوتروژینا برای انواع پوست‌ها

توجه به برند لوازم آرایشی در زمان خرید یکی از مهمترین نکاتی است که حتما …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *