گرم کننده ی دست چیست؟

با آمدن فصل زمستان و سرد شدن دست ها ، نیاز به گرم کننده ها بیش از پیش احساس می شود اما اینکه گرم کننده ی دست چیست؟ و چه کاربردی دارد ، موضوعی است که در این مقاله از وبسایت نیمه شب ، به طور اختصاصی به آن پرداخته خواهد شد.گرم کننده های دستی بسته‌های کوچکی (عمدتاً یکبار مصرف) هستند که در دست نگه داشته می‌شوند و در صورت نیاز برای گرم کردن دست‌های سرد ، گرما تولید می‌کنند. گرم کننده ها معمولا در فعالیت های خارج از منزل استفاده می شوند. انواع دیگری از گرم کننده ها نیز موجود هستند که از گرمای آنها برای تسکین دردهای عضلانی یا مفاصلی در تمامی فصول سال استفاده می شود.

بسته به جنس و نوع و منبع گرما، گرم کننده ها می توانند به مدت 10 تا 13 ساعت مقاومت در برابر سرما داشته باشند و دست ها را گرم کنند.

گرم کننده ی دست چیست؟

تاریخچه گرم کننده های دست 

گرم کننده دست که با نام بخاری های جیبی نیز شناخته می شوند ، معمولا برای گرم نمودن دست و پا و یا سایر اعضای بدن که در فصول سرد کاربرد دارد ، اولین بار توسط جاناتان تی الیس از نیوجرسی در سال 1891 ثبت شد و اولین گرم کننده های تجاری توسط مخترع ژاپنی Niichi Matoba ساخته شد و پس از مدتی حق ثبت اختراع دریافت کرد. این مخترع ژاپنی در سال 1923، نمونه اولیه دستگاه خود را با نام HAKUKIN-kairo (گرم کننده هاکین) ساخت و سپس به تولید انبوه و پخش آن در سراسر جهان پرداخت. استقبال از این وسیله به حدی بالا بود که پس از گذشت سالیان بسیار ، بجای منسوخ شدن ، نسخه های جدیدتر آن ؛ نیز به بازار آمد ، از جمله:

انواع گرم کننده های دست

گرم کننده های دست بر پایه هوا

گرمکن های دستی فعال با هوا حاوی سلولز، آهن، کربن فعال، ورمیکولیت و نمک هستند که از اکسیداسیون گرمازا آهن ، در معرض هوا گرما تولید می کنند. آنها معمولاً بین 1 تا 10 ساعت گرما از خود ساطع می کنند و معمولاً 15 تا 30 دقیقه طول می کشد تا گرم شوند، اگرچه حرارت منتشر شده به سرعت پس از 1-2 ساعت کاهش می یابد اما نمک موجود در آن اغلب برای بازگشت فرآیند کاربرد دارد.

گرم کننده های دست کریستالیزه

این نوع گرمکن دستی را می توان با فرو بردن ناحیه دست گرم کن آن ، در آب بسیار داغ تا زمانی که محتویات آن یکنواخت شود، شارژ کرد و سپس اجازه داد تا خنک شود. انتشار گرما با خم کردن یک دیسک فلزی کوچک در گرمکن دستی ایجاد می‌شود که این دیسک ، مراکز هسته‌ ای آن هستند و توسط آنها است که تبلور آغاز می‌ شود.برای حل کردن نمک در آب متبلور نیز به گرما نیاز است که گرمای حاصله با شروع کریستالیزاسیون آزاد می شود.

گرم کننده های دست فندکی هاکوکین

این نوع گرم کننده ، یک نوع گرم کننده پر قدرت است که قدرت آن را می توان ذخیره سازی نمود تا جهت گرمایش خانگی نیز استفاده گردد از مزایای این دستگاه آن است که می تواند گرمای فوری تولید کند.

گرم کننده های دست بر پایه سوخت سبک تر
این نوع گرم کننده ها دارای سوخت فندکی هستند که این نوع سوخت از مایعی بسیار سبک‌ و در واقع از نفتی بسیار تصفیه‌شده است. این گرم کننده از واحد احتراق کاتالیزوری استفاده می‌کند که در دمای پایین‌تر و هنگام استفاده از شعله باز ، خطر آتش‌سوزی بسیار کاهش می‌یابد. این وسیله ، پس از روشنایی ، در داخل یک کیسه پارچه ای و معمولاً با بند کار می کند. این امر اکسیژن رسانی به کاتالیزور را کنترل می کند و از سوختگی پوست محافظت می کند.

استفاده مجدد از این وسیله ، صرفاً با سوخت گیری است. در گرم کننده های فعلی از یک بستر الیاف شیشه ای با پوشش پلاتین استفاده شده است که در گرم کننده های چینی ارزان قیمت ، ممکن است از کاتالیزورهای ارزان‌تر دیگری نیز استفاده شده باشد که به خوبی کار نمی‌کنند.کاتالیزورهای قابل تعویض سال‌ها دوام می‌آورند، مشروط بر اینکه بخار را از مخزن سوخت پُر شده از پارچه‌های پنبه‌ای خود بسوزانند و مستقیماً به آنها سوخت نخورد.

بیشتر بخوانید: راهکارهای مقابله با سرمای هوا و سرما خوردگی در فصل زمستان

گرم کننده ی دست چیست؟

گرم کننده های دست فعال با باتری یا برقی قابل شارژ

این دستگاه برای شارژ باتری خود به پورت USB متصل می شود. همچنین می توان از آن برای شارژ یا تغذیه دستگاه های دیگر از طریق USB استفاده کرد.
گرم کننده های دستی بر پایه باتری ، از دستگاه های گرمایشی با مقاومت الکتریکی ، برای تبدیل انرژی الکتریکی موجود در خود و تبدیل آن به گرما استفاده می کنند. معمولاً گرمکن‌های دستی می‌توانند تا ۶ ساعت با خروجی حرارت ۴۰ تا ۴۸ درجه سانتی‌گراد گرم شوند. گرم کننده های الکترونیکی قابل شارژ را می توان از یک منبع تغذیه اصلی یا از یک منبع تغذیه USB  پنج ولت با حداکثر 500 چرخه شارژ مجدد شارژ کرد.

گرم کننده های بر پایه زغال چوبی
گرم کننده های زغالی با سوزاندن زغال در یک کیس مخصوص ، گرما را تامین می کنند و می توانند تا 6 ساعت دوام بیاورند و به راحتی گرم شوند. محفظه های زغالی خارجی آن ها معمولا جنسی نمدی دارند و وسیله ای معمولا در آن ها وجود دارد که گرما تولید نمی کند، اما گرما را پخش می کند مانند فلز. یک گرم کننده دستی زغالی ، زمانی می تواند شروع به گرم نمودن کند که  چوب مخصوص سوخت در داخل کیس آن قرار گیرد و هر دو انتهای زغالی آن روشن باشد.

نکته : چوب‌های مخصوص زغال چوب در اکثر مغازه‌های موجود در بازار موجود است و نسبتاً ارزان هستند.

گرم کننده های دست مناسب چه افرادی است؟

این دست گرم‌کن‌ها یا گرم کننده های دست ، مناسب افرادی است که در خارج از منزل و در دمای بسیار پایین کار می‌کنند یا فعالیت‌های اوقات فراغت خود را در فضای باز دنبال می‌کنند مانند فعالیت های نظیر ورزش ، پیاده روی و …، و همچنین افرادی که دارای فعالیت هایی هستند که نیاز به مهارت دستی دارد و فعالیت آنها با پوشیدن دستکش امکان‌پذیر نیست.

استفاده از این وسیله برای کودکان و افراد مسن به دلیل اینکه این دو گروه در برابر سرما آسیب پذیرترند، بسیار توصیه می شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل خرید دستگاه تصفیه هوا و رطوبت ساز خانگی

گرم کننده ی دست چیست؟

سخن پایانی

گرم کننده های دستی را معمولا در سرما استفاده می کنند اما استفاده از آنها دارای محدودیت هایی است که رعایت آنها الزامی است از جمله اجتناب از استفاده گرم کننده های دستی به مدت طولانی و یا در هنگام خواب. همچنین استفاده از این وسیله در برخی از افراد ، باید با نظارت دقیق و مشورت با پزشک صورت گیرد از جلمه:

افراد مسن، کودکان، معلولان و افرادی که دارای پوست حساس هستند و نیز افراد مبتلا به آلرژی، دیابت، سرمازدگی، اسکار، زخم‌های باز، کبودی، تورم، پوست حساس، آرتروز، فلج، آسیب عصبی یا مشکلات گردش خون و افرادی که نمی‌توانند به تنهایی از گرم کننده ها استفاده کنند.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

بهترین پاوربانک های موجود در ایران مناسب سفر

تمام شدن باتری می تواند مشکل بزرگی باشد، به خصوص زمانی که ممکن است به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *