کفش مناسب پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟

پیاده روی راهی آسان و بدون استرس برای تناسب اندام و سلامتی است و مانند هر فعالیت دیگری، داشتن تجهیزات مناسب پیاده روی ، کلید موفقیت است و برای اینکه مطمئن شوید کفشی که در حین پیاده روی استفاده می کنید کفشی مناسب است پیش از هر چیز با ویژگی های آن آشنا شوید بنابرین ما در این مقاله ، به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که کفش مناسب پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟

1- ناحیه پشت کفش

کفش مناسب پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟

مهم ترین ویژگی کفش پیاده روی ، مربوط به پشت آن است. پاشنه پای خود را با یک پاشنه کش محکم به داخل کفش هدایت کنید. این ناحیه از کفش باید به راحتی پشت پاشنه شما را پوشش دهد. اگر پاشنه شما به درستی جا بیفتد، می تواند به جلوگیری از افتادن یا خوابیدن پا در هنگام راه رفتن کمک کند. در هنگام پوشیدن کفش ، مطمئن شوید که احساس خوبی دارید و احساس راحتی می‌کنید و دقت کنید که ناحیه پشت کفش زیاد سفت نباشد زیرا در غیر این صورت پشت پای شما را فشار خواهد داد.

2- ناحیه پنجه پا

کفش مناسب پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟

مهم ترین ویژگی کفش پیاده روی ، مناسب بودن قسمت پنجه ای آن است. به دنبال کفشی با ویژگی جادار بودن جزئی در ناحیه پنجه کفش باشید. ناحیه پنجه قسمتی از کفش است که انگشتان پا را احاطه کرده است و بسیار مهم است که این قسمت از کفش به انگشتان پا اجازه دهد تا آزادانه تکان بخورند و خم شوند. به طور کلی فضای باز پنجه باید استاندارد باشد نه آنقدر تنگ باشد که به پا و انگشتان فشار وارد کند و نه آنقدر فضای آن باز باشد که باعث جابجایی بیش از حد پا و در نهایت ناراحتی پا شود.

کفش های گشاد گاهی باعث پیچ خوردن پا و یا زمین خوردن می شوند.

3- زیره کفش

کفش مناسب پیاده روی چه ویژگی هایی دارد؟

به دنبال کفش هایی با زیره مناسب باشید. آن قسمت از کفش که با زمین تماس دارد، زیره نامیده می شود بنابرین در هنگام خرید کفش ، زیره آن را بررسی کنید تا از شیار دار بودن آن مطمئن شوید زیرا داشتن شیار به ایجاد کشش در هنگام راه رفتن کمک می کند و همچنین می تواند از سر خوردن و افتادن شما جلوگیری کند.

4- زیره میانی کفش

زیره کفش

اطمینان حاصل کنید که زیره های میانی از مواد بالشتکی و انعطاف پذیر ساخته شده اند. می توان گفت که قسمت میانی کفش مهم ترین قسمت کفش است. این همان ناحیه از کفش است که بین قسمت بالایی کفش و آج قرار دارد. زیره میانی را با دست خود لمس کنید تا نرمی و انعطاف پذیری آن را ارزیابی کنید و در هنگام خرید ، کفش هایی با زیره میانی تهیه شده از ژل یا فوم انتخاب کنید زیرا این مواد باعث می شوند چنانچه هنگام راه رفتن پای شما به زمین برخورد کند، ضربه آن از بین برود یا به حداقل برسد.

5- کفی کفش

کفی کفش
با کفی های با کیفیت از جذب ضربه ها جلوگیری کنید. کف پای شما باید در کفش های پیاده روی بر روی کفی های بالشتکی قرار بگیرد و این بسیار مهم است که کفی‌های شما به‌خوبی با فرم پای شما یکسان باشد و تمام کف پای شما را پوشش دهد، زیرا وظیفه این کفی ها ، جذب تاثیری است که پای شما روی کفش می‌گذارد.
اگر کفشی پیدا نمودید که تقریباً همه فاکتورهای مناسب کفش ایده ال پیاده روی را دارد اما کفی های آن نامناسب است ، جای هیچ گونه نگرانی نیست زیرا در فروشگاه های تجهیزات پزشکی ، کفی های ژله ای ، فومی و طبی مناسب موجود است و شما می توانید این کفی ها را بصورت جداگانه تهیه نمایید.

بیشتر بخوانید: کفش مناسب دویدن چه ویژگی هایی دارد؟

6- سطح کفش

لایه سطحی کفش
علاوه بر قسمت های زیرین کفش ، سطح کفش را نیز باید در کنترل ویژگی کفش پیاده روی نیز تحت نظر داشت. قابلیت تنفس هر کفش را ارزیابی کنید. در هنگام راه رفتن ؛ ضربان قلب بالا می رود و ممکن است کمی پاهایتان عرق کند بنابرین حتما کفشی را تهیه کنید که دارای غشای تنفسی باشد و علاوه بر کفش ، همیشه هنگام پیاده روی ، از جوراب های تنفس پذیر نیز استفاده کنید زیرا کفش‌ها و جوراب هایی که رطوبت را در خود محبوس می‌کنند، می‌توانند باعث تاول‌های دردناک و ناراحتی عمومی و انواع قارچ و میخک و … شوند.

راه های امتحان کردن کفش مناسب پیاده روی

1-در پایان روز کفش را امتحان کنید زیرا مچ پا و سطح پاهای همه افراد در طول روز حداقل مقداری متورم می شود، بنابراین بهتر است کفش را در اواخر بعد از ظهر یا عصر امتحان یا خرید کنید بجای صبح.

2-بهتر است کفشی بخرید که گاهی احساس گشاد شدن داشته باشد تا کفشی که به پاهای شما احساس تنگنا منتقل می کند.

نکته: اگر سالخورده هستید، بسیار مهم است که کفشی بخرید که کمی گشاد باشد تا درد ورم مفاصل، بونیون ها و دیگر دردهای پا و یا بزرگی پا که گاها در دوران کهنسالی روی می دهد را پوشش دهد.

3- در هنگام خرید و امتحان کفش ، حتما از جوراب استفاده کنید زیرا پوشیدن جوراب ، در ارزیابی دقیق کفش به شما کمک خواهد نمود.

بیشتر بخوانید: روش تمیز کردن انواع کفش با جنس های مختلف( کفش ورزشی، چرم، سفید و…)

3- قبل از خرید کفش مناسب ، پاهای خود را اندازه بگیرید زیرا اندازه پاهای شما می تواند در طول زمان کمی تغییر کند و گاهی ممکن است که یک پا بزرگتر از پای دیگر باشد، بنابرین به دنبال کفشی باشید که به خوبی پای بزرگتر را پوشش دهد.
4- هنگام امتحان کفش جدید ، پاهای خود را مقداری در آن تکان دهید تا از تحت فشار نبودن پاها در آن مطمئن شوید. برای اینکار، دقت کنید که جلوی کفش حدود یک سانتی متر از بلندترین انگشت پای شما فاصله داشته باشد.
5- حتما پس از پوشیدن کفش ، چند قدم داخل فروشگاه راه روید ، این کار باعث می شود احساس واقعی نسبت به کفش را پیدا کنید.

سخن پایانی
برای اینکه یک پیاده روی استاندارد و اصولی داشته باشیم باید پیش از پیاده روی ، خود را با تجهیزات آن مجهز کنیم که یکی از عواملی که در پیاده روی نقش عمده را ایفا می کند کفش مخصوص پیاده روی است که پیش از تهیه آن ، باید اطلاعاتی جامع را نسبت به ویژگی کفش پیاده روی گردآوری نمود سپس با توجه به آن ویژگی ها ؛ کفش مناسب را تهیه نمود که با مرور این مقاله ، می توانید به اطلاعات جامعی نسبت به ویژگی های کفش مناسب پیاده روی برسید.

درباره‌ی فرناز باقری

فرناز باقری هستم فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه بوعلی سینا ، معلم هستم و به دلیل کار در محیط مدرسه، همواره در حال خواندن و یادگیری مطالب جدید هستم، و در تلاشم تا آموخته هایم را در زمینه های مختلف در وب سایت نیمه شب بنویسم، امیدوارم مطالبی که می نویسم مورد پسند شما واقع شود.

همچنین ببینید

لیست قله های طرح سیمرغ برای کوهنوردی + ارتفاع و شهر قله

لیست قله های طرح سیمرغ برای کوهنوردی + ارتفاع و شهر قله

در این مقاله از وبسایت نیمه شب، به ارائه لیست قله‌های طرح سیمرغ برای کوهنوردی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *