چرا نوزاد در شب نمی خوابد؟

سال اول زندگی یک نوزاد پر از نقاط عطف زیادی است. خوابیدن در طول شب، به طور منظم یکی از مواردی است که همه‌ی والدین مشتاق آن هستند. ممکن است مدتی طول بکشد تا والدین خود را با روال خواب نوزاد جدید وفق دهند و یاد بگیرند که چگونه می‌توانند اطمینان حاصل کنند که کودک آنها خواب سالمی دارد و به صورت صحیح و اصولی می‌توانند به کودک خود خواب را آموزش دهتد.
خواب، بچه‌ها را از نظر جسمی بازیابی می‌کند، به آنها کمک می‌کند چیزهای زیادی را یاد بگیرند و به خاطر بسپارند، ایمنی بدنشان را تقویت می‌کند و به رشد کودکان کمک می‌کند. به عنوان مثال، بدن کودکان هنگام خواب هورمون رشد تولید می‌کند. کودکان اغلب در زمان رشد سریع، به خواب بیشتری نیاز دارند و در هر سنی باید به اندازه کافی بخوابند تا بتوانند در طول روز بازی کنند، یاد بگیرند و تمرکز کنند.

بیشتر بخوانید:از چه سنی اتاق فرزند خود را برای خواب جدا کنیم؟

آموزش خواب چیست؟

آموزش خواب به کودک آموزش می‌دهد که بدون کمک شما به خواب رود. این بدان معناست که نوزاد را کاملاً بیدار روی تخت می‌گذارند و بدون اینکه تکان بخورد، تاب بخورد، در آغوش گرفته شود، شیر بخورد، به خواب میرود.
آموزش خواب همچنین به کودک می‌آموزد که چگونه زمانی که در طول شب بیدار می‌شود دوباره به خواب برود. (بیدار شدن در شب بخشی طبیعی از چرخه خواب است، حتی برای بزرگسالان).

مزایای آموزش خواب به نوزاد

از مزایای آموزش خواب به نوزاد این است که، همه افراد خانواده می‌توانند به راحتی استراحت کنند. همچنین طبق مطالعات انجام شده، مشخص شده است که زمانهای مهم رشد مغر در نوزادان به خواب کافی آنها بستگی دارد، بنابراین خواب خوب و با کیفیت برای رشد کودک ضروری است. آموزش خواب نوزاد ممکن است سرگرم کننده نباشد، اما می‌تواند یکی از بهترین کارهایی باشد که خانواده ها برای کودک خود انجام می‌دهند.

الگوهای خواب نوزادان

الگوهای خواب در سال اول زندگی کودک از جمله تعداد ساعات خواب مورد نیاز و مدت زمان خواب در طول روز و شب تغییر می‌کند.

0 تا 3 ماهگی: طبیعی است که این نوزادان 14 تا 17 ساعت را در 24 ساعت شبانه روز بخوابند.

3 تا 6 ماهگی: از حدود 3 ماهگی، نیاز روزانه نوزاد به خواب به 12 تا 15 ساعت کاهش می‌یابد.

6 تا 12 ماهگی: از 6 ماهگی به بعد، نوزادان بیشترین خواب خود را در شب انجام می دهند. با این حال، مسائل دیگری مانند دندان درآوردن، جهش رشد، بیماری‌ها ممکن است منجر به بیداری‌های شبانه شود.

آیا آموزش خواب به نوزاد کار درستی است؟

نداشتن خواب کافی می‌تواند عواقب بی شماری برای نوزادان و والدین داشته باشد. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) بیداری‌های مکرر شبانه را به افسردگی پس از زایمان در مادران، چاقی کودک در آینده، مشکلات رفتاری و موارد دیگر مرتبط کرده است. دکتر مارک ویشبلاک، نویسنده کتاب عادت‌های سالم خواب و کودک فرخنده، بیان کرده: “نوزادانی که به اندازه‌ی کافی خواب سنگین نداشته باشند، چرخه‌ی تمرکز کوتاه‌تری دارند، بنابراین یادگیری برای آنها سخت می‌شود، همچنین مقدار بیشتری از هورمون استرس (کورتیزول) را آزاد می‌کنند که آنها را برای بیدار شدن مکرر از خواب در شب آماده می‌کند.

بیشتر بخوانید:دوربین کنترل اتاق کودک | راهنمای خرید مانیتور و پیجر اتاق کودک و نوزاد

آموزش خواب به نوزاد مناسب است؟

اکثر مربیان خواب می‌گویند زمان ایده آل برای شروع آموزش خواب بر اساس رشد کودک شما است، اما معمولاً بین چهار تا شش ماهگی است و اکثر نوزادان در این سن از نظر رشد نیز آماده هستند تا مهارت به خواب رفتن به تنهایی را بیاموزند.
در حدود چهار ماهگی، نوزادان معمولاً به اندازه کافی بزرگ هستند که یاد بگیرند خود را آرام کنند، و ممکن است دیگر نیازی به تغذیه شبانه نداشته باشند. علاوه بر این، در حدود چهار ماهگی، چرخه خواب کودک شما شروع به بلوغ می‌کند و ریتم شبانه‌روزی آنها (چرخه‌ی هورمونی که چرخه‌ی خواب و بیداری ما را تنظیم می‌کند) شروع به اثر می‌کند. برخی از نوزادان می‌توانند تمرین خواب را زودتر شروع کنند و برخی کمی دیرتر و در حدود شش ماهگی، بهتر عمل می‌کنند.

قبل از چهار ماهگی، یک روش رسمی آموزش خواب را انجام ندهید، تا کودک شما بتواند مدت بیشتری را به شیر خوردن سپری کند و ریتم شبانه‌روزی او شروع به رشد کند، بسیاری از نوزادان در این سن هنوز در شب تغذیه می‌کنند.
بسیاری از نوزادان چهار ماهه از نظر بیولوژیکی قادرند شب را بدون شیر سپری کنند، اما این بدان معنا نیست که اگر روش‌های دیگر برای آرام کردن آنها مؤثر نبود، نباید به آنها غذا بدهید. از آنجایی که هر موقعیتی متفاوت است، توصیه می‌کنیم قبل از جلوگیری از شیر خوردن نوزاد در شب با پزشک خود مشورت کنید.

آموزش خواب

چه مدت زمان می‌برد تا نوزاد آموزش خواب ببیند؟

مدت زمانی که برای موفقیت آمیز بودن آموزش خواب کودک شما طول می‌کشد به روشی که انتخاب می‌کنید، بستگی دارد. اما به طور کلی، باید حدود سه تا چهار شب طول بکشد. برخی از روش‌ها ممکن است بیشتر از روش‌های دیگر طول بکشد، اما بیشتر آن به این بستگی دارد که والدین برنامه‌ داشته باشند و با روش‌ آموزشی خواب که انتخاب کرده‌اند، سازگار باشند.
در صورتی که آموزش خواب بیشتر از دو هفته طول کشید، بهتر است با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

آیا آموزش خواب به معنای گریه کردن نوزاد است؟

یکی از روش‌های یاد دادن و آموزش خواب به نوزادان روش گریه تا خواب است. مردم اغلب فکر می‌کنند این روش خواب به معنای آن است که کودک را تنها بگذارید تا آن‌قدر گریه کند تا بالاخره به خواب برود، اما روش گریه تا خواب به یک رویکرد آموزش خواب اشاره می‌کند که می‌گوید ایرادی ندارد اگر قبل از رفتن سراغ کودک و تسکین دادنش اجازه دهید او برای فواصل مشخصی و اغلب خیلی کوتاه گریه کند.
کارشناسان حامی این روش می‌گویند اگرچه هدف گریه کردن نوزاد نیست اما برای برخی کودکان بخش غیرقابل اجتناب از آموزش خواب است.
بیشتر متخصصان اطفال نیز موافق هستند که گریه کردن طبیعی و نرمال است و روش‌های گریه تا خواب برای بسیاری از خانواده‌ها پاسخگو بوده است. کارشناسان و متخصصان اطفالی که رویکرد گریه تا خواب را تشویق می‌کنند، می‌گویند نه تنها گریه کردن برای فواصل زمانی کوتاه با سر زدن‌های مرتب پدر یا مادر، برای کودک آسیب‌زا و تکان‌دهنده نیست بلکه این کار باعث می‌شود که کودک هم خوب بخوابد و هم شادتر باشد. این روش باعث می‌شود که کودک یاد بگیرد که خودش را برای خوابیدن آرام کند و خود تسکین دهنده‌ی خود باشد در نتیجه به مرور زمان منجر به مهارتهای خواب قوی و مستقل‌تر شود.

بیشتر بخوانید:جیغ زدن کودک نشانه چیست؟ چگونه می توان این رفتار کودک را کنترل کرد؟

آیا گریه کردن طولانی نوزاد بد است؟

ممکن است در طول آموزش خواب از خود بپرسید، تا کی باید اجازه دهم کودکم گریه کند؟ متأسفانه، واقعاً هیچ پاسخ واحدی برای این سؤال وجود ندارد. نیکول جانسون، کارشناس خواب و نویسنده وبلاگ محبوب Baby Sleep Site، می‌گوید که والدین باید قبل از شروع کار برنامه‌ای واضح داشته باشند. هدف این است که کودک بدون تداعی خواب، مانند تکان خوردن توسط مادر یا پدر، به خواب برود. بنابراین، وضعیت دشواری است. ولی باید آگاه باشید که گریه‌های طولانی نوزاد ممکن است نشان‌دهنده نیاز کودک به کمک باشد و در صورت لزوم، با پزشک متخصص اطفال خود صحبت کنید تا هرگونه بیماری اساسی پزشکی (بیماری، دندان درآوردن، آپنه خواب، حساسیت و …) را که ممکن است باعث بیدار شدن فرزند شما در شب و گریه های طولانی مدت شود را بررسی کند.

خواب برای رشد انسان ضروری است. در طول خواب، مغز فعالیت‌های شدیدی را تجربه می‌کند و پایه‌هایی را برای نحوه یادگیری و رشد از جمله رشد رفتار، احساسات و سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند. خواب ناکافی در دوران نوزادی با مشکلات عملکرد شناختی، مهارت‌های اجتماعی، چاقی و کیفیت زندگی در اواخر دوران کودکی مرتبط است. کودک شما معمولاً با بهانه گرفتن، گریه کردن، خمیازه کشیدن یا مالیدن چشمانش به شما اطلاع می‌دهد که آماده خواب است، می‌توانید از این نشانه‌ها برای ایجاد برنامه‌ای که برای آموزش خواب آنها در نظر گرفته‌اید، استفاده کنید. بی‌توجهی به این توصیه ها ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت کودک شما داشته باشد.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

10 راه افزایش هوش جنین در بارداری

بطور کلی وراثت عامل مهمی است که بر هوش جنین در دوران بارداری تأثیر می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *