بهترین شرایط برای گلدهی گیاه فردوسی

گیاه فردوس یا سینادنیوم یکی از گیا‌هان آپارتمانی است که نگهداری آن کار بسیار آسانی می‌باشد و هرکسی می‌تواند آن را در منزل خود نگه داشته و پرورش دهد. گیاه فردوس یکی از گیاهان بادوام و مقاومی است که شما می‌توانید آن را در هرکجای منزل خود نگه دارید، البته درنظر داشته باشید که این گیاه سمی است و نباید خورده شود. فردوس یک گیاه گرمسیری است که می‌تواند در مکان‌های گرمسیری، 6 متر رشد کرده و بزرگ شود.

در ادامه قصد داریم تا شما را با شرایط نگهداری و گلدهی گیاه فردوس آشنا کنیم. اگر شما هم به این گل علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید تا بتوانید با نحوه نگهداری و گلدهی آن آشنا شوید.

گیاه فردوس

شرایط نگهداری و گلدهی گیاه فردوس

گیاه فردوس هم همانند سایر گیاه‌ها، به شرایطی نیاز دارد تا بتواند با کمک این شرایط رشد کرده و بزرگ شود. اگر می‌خواهید گیاه شما رشد کرده و زیبا شود و درنهایت گل بدهد، باید طبق شرایط نگهداری آن پیش بروید. در ادامه به شرایط نگهداری و گلدهی گیاه فردوس می‌پردازیم.

آبیاری:

گیاه فردوس یکی از گیاهانی است که نیاز به آب زیادی ندارد ولی این مسئله نباید باعث شود که شما به آن آب کمی بدهید. درنظر داشته باشید، درست است که به آب کم‌تری نیاز دارد ولی از خشکی خاک خود هم بیزار است. سعی کنید همیشه خاک آن را مرطوب نگه دارید. بهترین زمان برای آبیاری آن، زمانی است که سطح خاک کمی خشک شده باشد. توجه کنید که در هنگام آبیاری، آب زیادی به گیاه ندهید چرا که سبب خراب شدن و پوسیدن خاک و ریشه گیاه شما خواهد شد و درنهایت گیاه خود را از دست خواهید داد. برای درامان ماندن گیاه از آب زیاد، بهتر است در گلدان خود چند سوراخ ایجاد کنید تا آب‌های اضافی از طریق سوراخ‌ها، از گلدان خارج شوند.

دمای مناسب:

دمای محیط نقش مهمی در رشد گیاهان دارا است و دمای درنظر گرفته شده برای نگهداری این گیاه باید بین 15 الی 30 درجه باشد. گیاه فردوس به این دما عادت دارد و اگر آن را در دمایی کم‌تر یا بیشتر از این مقدار قرار دهید، گیاه دچار یخ زدگی یا سوختگی خواهد شد.

نوردهی:

نور مناسب برای گیاه فردوس، نور غیر مستقیم است. نور غیرمستقیم می‌تواند باعث رشد و تقویت گیاه شما شود ولی نور مستقیم بیش از حد هم، به گیاه آسیب می‌رساند و درنهایت سبب سوختن برگ‌های آن خواهد شد که این موضوع ممکن است شما را دچار ناراحتی کند. درنظر داشته باشید که گیاه فردوس به 5 الی 6 ساعت نور خورشید ملایم نیاز دارد. بیشتر از این مقدار نور، احتمال دارد گیاه شما را دچار آسیب کند.

خاک مناسب:

خاک یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در ماندگاری و رشد گیاه فردوس می‌باشد که باید سالانه یک بار تعویض شود تا گیاه به راحتی بتواند درون آن راحت باشد و رشد کند. برای گیاه فردوس، خاک کاکتوس مناسب است ولی درصورت دسترسی نداشتن به خاک کاکتوس می‌توانید با مخلوط کردن خاک باغچه، پیت ماس و ماسه، خاک مناسب برای نگهداری این گیاه را تامین کنید.

هرس کردن:

گیاه فردوس یکی از گیاهانی است که نیازی به هرس نمودن ندارد ولی درصورت مشاهده نمودن برگ‌های خراب یا پوسیده، شما می‌توانید آن‌ها را هرس کنید تا با گذشت زمان، برگ‌های جدیدتری رشد کنند. درواقع شما با این کار، اجازه رشد و تقویت به گیاه را می‌دهید و از پوسیدگی و خراب شدن کل گیاه جلوگیری می‌کنید.

کوددهی:

زمان مناسب برای کوددهی به این گیاه، در اوایل زمان رشد آن است. برای رشد بهتر گیاه می‌توانید از کوددهی استفاده کنید. بهترین و مناسب‌ترین کود برای گیاه فردوس، کود کاکتوس گرین می‌باشد ولی درصورت دسترسی نداشتن به این نوع کود، می‌توانید از کودهای آپارتمانی هم استفاده نمایید.

سمی بودن:

این گیاه یکی از گیاهان سمی است که درصورت خورده شدن سبب مسمومیت در فرد خواهد شد. بهتر است این گیاه را از دسترس افراد بدون آگاهی و کودکان دور نگه دارید تا به آن‌ها آسیبی وارد نشود. سمی‌ترین قسمت این گیاه، شیره آن است که درصورت تماس داشتن، منجر به خارش و سوزش خواهد شد. قسمت سمی دیگر هم بذر آن است که بهتر است هیچ‌گونه تماسی با آن نداشته باشید.

تعویض گلدان:

تمامی گیاهان سالانه نیاز به تعویض گلدان خود دارند تا بتوانند در گلدان جدید، رشد کرده و بزرگ‌تر شوند. این گیاه هم همانند سایر گیاهان نیاز دارد تا هرساله یا دوسال یک بار گلدان آن را عوض کنید. اگر نیاز به تعویض خاک هم داشتید، می‌توانید در زمان تعویض گلدان، خاک را هم عوض کنید تا گیاه بتواند با استفاده از خاک و گلدان جدید رشد کند.

نوع تکثیر:

گیاه فردوس به دو روش بذر و قلمه تکثیر می‌شود که رایج‌ترین روش برای تکثیر آن قلمه است که برای تکثیر آن کافی است که بخشی از گیاه را از ته جدا کرده و درون آبی بگذارید و درصورت مشاهده ریشه، می‌توانید آن را به خاک منتقل کنید. پس از گذشت مدت زمانی، شاهد رشد و بزرگ شدن آن خواهید بود. دقت داشته باشید که بهترین وقت برای تکثیر و قلمه زنی آن، فصل بهار است.

گلدهی:

فکر بسیاری از افراد درگیر گلدهی گیاه فردوس است که آیا این گیاه زیبا، گل خواهد داد یا خیر؟ بله، این گیاه هم همانند سایر گیاهان قادر است تا درصورت نگهداری درست گل بدهد و خود را زیباتر کند. ولی برای گلدهی آن، باید طبق شرایط بیان شده از آن نگهداری کنید. اگر می‌خواهید که گل‌های این گیاه را تماشا کنید، پیشنهاد می‌کنیم که به آن برسید و آن را در مکان‌های پرنوری قرار دهید تا با تابش نورخورشید، دچار گلدهی شود. درنظر داشته باشید که دربرخی اوقات این گیاه گل نمی‌دهد، پس در این مواقع شما نباید نگرانی داشته باشید. زمان گلدهی این گیاه از اردیبهشت ماه شروع می‌شود و تا اواخر مهرماه ادامه دار است. به علت اینکه گل‌های این گیاه شهد بسیاری دارند قادر هستند تا حشرات را به خود جذب کنند.

آفات و بیماری‌ها:

این گیاه از آفات و بیماری‌هایی دارا است که درصورت نگهداری نادرست ممکن است به وجود بیایند پس در مرحله اول بهتر است که از گیاه خود به درستی نگهداری کنید. از آفات و بیماری‌های آن می‌توان به زرد شدن برگ‌ها، شپشک آردآلود، مگس سفید، تغییر رنگ برگ‌ها، پوسیدگی ریشه، ریزش برگ‌ها و… اشاره نمود که درصورت نگهداری درست هیچ یک از این مشکلات برای گیاه شما رخ نخواهد داد.

انواع گیاه فردوس

این گیاه نوع‌هایی دارد که هریک از آن‌ها خصوصیت مختص به خود را دارا هستند. در ادامه به انواع گیاه فردوس می‌پردازیم.

فردوس قرمز:

گیاه فردوس قرمز یکی از انواع گیاه فردوس است که درتمامی مواقع به رنگ قرمز دیده می‌شود که نیاز به نور بیشتری برای رشد و تقویت خود دارد. حداقل زمانی که این گیاه باید در مقابل نور قرار بگیرد 5 الی 6 ساعت است.

فردوس قرمز

گونه‌ی گرانتی:

گونه‌ی گرانتی یکی دیگر از انواع گیاه فردوس است که آن را همیشه به رنگ سبز خواهید دید که در محل تولد خود از آن با عنوان گیاه پرچینی استفاده می‌کنند. این گیاه نیاز دارد تا حداقل 3 الی 4 ساعت به آن نور بخورد.

گونه‌ی گرانتی

سخن پایانی

گیاه فردوس از آغاز فصول سرد سال شروع به برگ ریزی می‌کند و در فصول گرم دوباره شروع به جوانه زنی و رشد می‌کند. این گیاه یکی از گیاهان سمی و آپارتمانی است که شما می‌توانید با نگهداری حتی یک گلدان از آن، منزل خود را زیبا کنید. همچنین گیاه فردوس یکی از گیاهان پرطرفدار است ولی به علت سمی بودن، بسیاری از افراد از این گیاه می‌ترسند. لازم به ذکر است که درصورت خورده نشدن و تماس نداشتن با بذر آن، هیچ‌گونه خطری شما را تهدید نمی‌کند و می‌توانید با خیالی راحت از آن در منزل خود نگهداری کرده و تماشاگر رشد زیبای این گیاه شوید.

امیدواریم از مطالب بیان شده لذت برده باشید و توانسته باشیم اطلاعات درست و مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

درباره‌ی تیم تحریریه نیمه شب

همچنین ببینید

چرا زنان در ایران به حقوق و دستمزد کم قانع می شوند؟

مشاهدات نشان می دهد که بخش خصوصی تمایل بیشتری برای استخدام زنان دارد و تعداد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *